پادکست کتاب صوتی فوتبال علیه دشمن
پادکست رایگان کتاب صوتی فوتبال علیه دشمن از تأثیرگذاری فوتبال در ساختارهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی صحبت میکند، از آنچه باعث پیوستگی و از هم گسستگی ملیتها می شود
قسمت 1 :
قسمت 2 :
پادکست کتاب صوتی فوتبال علیه دشمن با دانلود رایگان
« اگر فوتبال را دوست دارید این کتاب را بخوانید و اگر فوتبال را دوست ندارید باز هم این کتاب را بخوانید »
برای معرفی این کتاب شاید همین جمله از سایمون کوپر نویسنده روزنامه تایمز کافی باشد، اما این کتاب چه دارد که یکی از معتبرترین روزنامه های جهان در موردش اینگونه مینویسد؟ برای پاسخ به این سوال با همراه باشید.
سایمون کوپر در این کتاب به جایگاه فوتبال در جهان میپردازد چرا که فوتبال با نزدیک به چهار میلیارد نفر هوادار و تماشاچی، پرطرفدار ترین ورزش جهان است، به طوری که از هر دو نفر در کره زمین یک نفر تماشاگر این ورزش هیجانی و جذاب است. طبیعی است که وقتی فوتبال قابلیت جلب توجه این تعداد انسان را دارد، به یکی از بهترین مکان ها برای ارائه نظرات و تفکرات تبدیل میشود. با اینکه فیفا همیشه در تلاش بوده تا فوتبال را صرفا یک سرگرمی و عاری از هر گونه مسائل سیاسی نگه دارد، اما در طول تاریخ همواره شاهد ظهور پدیده هایی بودیم که از ظرفیت فوتبال برای مسائلی مهمتر استفاده شده، مسائلی مانند تقابل با دشمن!
سایمون کوپر در این کتاب به قدرت و نفوذ فوتبال در زمینه های غیر ورزشی پرداخته است و ذکر میکند که چگونه در بزنگاه های تاریخی فوتبال به کمک انسان ها آمده و با استفاده از آن موفق شده اند در برابر بیگانگان ایستادگی کنند. او از تأثیر مستقیم و غیر فوتبال در تغییر بنیان های سیاسی و اجتماعی در جامعه سخن میگوید و همچنین به این نکته میپردازد که با وجود اینکه امروزه فوتبال و طرفداری ها و تقابل های آن بیشتر جنبه ورزشی و تفریحی گرفته اما در روزگاری نه چندان دور، بسیاری از مسابقات فوتبال محل تقابل های فرهنگی، نژادی، مذهبی، جنسیتی و از این دست مسائل بودند و پیروزی تیمی بر تیم دیگر صرفا یک مقوله ورزشی به حساب نمی آمد، بلکه ضربه ای بود بر تفکرات و تمایلات تیم شکست خورده و تیم برنده را یک قدم به پیروزی در اجتماع نیز نزدیک میکرد؛ به طور مثال در گذشته طرفداری از تیم بارسلونا و حمل پرچم کاتالونیا به معنای تلاش برای استقلال آن بخش بود و درگیری های فراوانی را در مسابقات شکل میداد با اینکه در دنیای امروز با توجه به گسترش دموکراسی در جهان هوادارن بارسلونا پرچم کاتالونیا را نه به خاطر استقلال طلبی بلکه به دلایل ورزشی و تاریخی حمل میکنند و جزوی از فرهنگ فوتبالی آن باشگاه شده است.
نویسنده در کتاب فوتبال علیه دشمن به این نکته بسیار مهم میپردازد که هر چه جامعه ای آزادی کمتری داشته باشد در آن جامعه فوتبال پر اهمیت تر دنبال میشود و استادیوم های فوتبال تبدیل به مکانی برای بازتاب مشکلات و اعتراض به آنها میشود، به همین منظور در هر فصل از کتاب به ذکر موارد، خاطرات و اتفاقات خاصی در فوتبال میپردازد که شاید اگر هر کدام از آنها اتفاق نمی افتاد امروز شاهد جهان دیگری بودیم، از جمله قهرمانی آرژانتین در 1978 که از دید مردم آرژانتین شبیه به سیلی به صورت انگلستان بود ، تقابلات تاریخی تیم های سلتیک و رنجرز، اولین حضور کشور های کمونیستی در جام جهانی آمریکا و مواردی از این قبیل که برهه های مهمی از تاریخ امروز ما را تشکیل میدهند.
همچنین کوپر با توجه به دوستی و صمیمیتی که با بسیاری از بازیکنان دارد، شخصا در اکثر از این ماجراها حضور داشته است و میتواند اتفاقات را بدون کوچکترین تحریفی در اختیار مخاطب قرار دهد. اگر وقت کافی برای مطالعه کتاب فوتبال علیه دشمن را ندارید، نگران نباشید چرا که نویدک امکانی را فراهم آورده است که شما همراهان گرامی بتوانید این کتاب را با ترجمه عادل فردوسی پور و صدایی دلنشین به صورت رایگان بشنوید و لذت ببرید.
معرفی نویسنده کتاب فوتبال علیه دشمن
سایمون کوپر در 15 اکتبر 1969 در اوگاندا به دنیا آمد، اما پس از مدت کوتاهی همراه با خانواده به انگلیس مهاجرت کردند. پدر سایمون، آدام کوپر استاد دانشگاه اکسفورد بود و این مسئله نقش مهمی در علاقه سایمون به قلم و دفتر از همان سنین کودکی داشت. سایمون پس از پایان تحصیلات به روزنامه نگاری روی آورد و در روزنامه تایمز لندن فعالیت خود را آغاز کرد. علاقه شدید او به فوتبال او را از سنین جوانی به فعالیت در این حوزه سوق داد و او بخش زیادی از عمر خود را در سفر های فوتبالی برای کسب خبر و مقاله گذراند.
نقطه عطف زندگی کوپر نوشتن کتاب فوتبال علیه دشمن در سال 1994 بود که خیلی زود تبدیل به کتابی پر فروش در سطح جهان شد و برای او پول و ثروت فراوانی به همراه آورد. وی پس از پایان نگارش کتاب تصمیم به ایجاد تغییری در مسیر شغلی خود گرفت و به روزنامه نگاری در حوزه اقتصاد پرداخت ولی به دلیل یکنواختی آن فعالیت و همینطور اشتیاقی خاموش نشدنی در مورد فوتبال، آن کار را رها کرد و مجددا ستون ورزشی روزنامه را در دست گرفت.
برشی از متن کتاب صوتی فوتبال علیه دشمن
« نکته ای که بیش از همه تعجب مرا برانگیخت خنده های تمسخر آمیز هواداران در قبال اشتباهات فراوان بازیکنان بود؛ انگار آمده بودند سیرک تا نمایش دلقک ها را تماشا کنند. ولادیمیر گسکین سردبیر روزنامه ی اسپورت اکسپرس گفت: مردم این جا بسیار شکاک هستند. این خصیصه جزئی از روحیه ی روس هاست، ما صرفا علاقه مندیم بخندیم و تماشای فوتبال این جا چیزی بیشتر از تماشای تئاتر نیست. شما نباید ما را با اسپانیایی ها یا ایتالیایی ها مقایسه کنید چرا که ما مردمان شمال هستیم. اما در پس این خنده ها ماجرای غم انگیزتری نیز وجود داشت. از مرد جوانی که می گفت رئیس هواداران تورپیدو بود پرسیدم: «چرا به بازیکنان می خندید؟ جواب داد: این خنده دو طرفه است. آنها هم دارند به ما می خندند. چون آنها دلارها و ماشین های خودشان را دارند و ما نداریم،همچنین بازیکنان تورپیدو به ازای هر پیروزی پانصد دلار پاداش می گرفتند در حالی که درآمد هواداران در حد چند روبل بود. بدتر از همه این نکته بود که در نورپیدو عملاً هواداران حقوق بازیکنان را پرداخت می کردند. چون اکثر هواداران در شرکت زیل که حامی مالی باشگاه بود کار می کردند. »
« کامرون با تنها دوازده میلیون نفر جمعیت از نظر فوتبال در قاره آفریقا موفق ترین کشور به حساب می آید اما کامرونی ها حس میکردند لایق جایگاه بهتری هستند. به همین دلیل آنها جام جهانی ۱۹۸۲ را فرصتی میدیدند تا خود را به جهانیان ثابت کنند. کامرون در شرایطی راهی اسپانیا شد که مصمم بود مانند زئیر ناکام نباشد. بازی های فوق العاده ضعیفی که زئیر در جام جهانی ۱۹۷۴ انجام داد ، این فرضیه را به وجود آورده بود که فوتبال کشورهای آفریقایی در مراحل ابتدایی اش قرار دارد، در نتیجه هدف اصلی کامرون در جام جهانی ۱۹۸۲ این بود که شکست های سنگینی در پرونده اش ثبت نشود. افریقایی های سیاه پوست دیگر نباید مضحکه ی مردم دنیا می شدند و اتفاقی که افتاد این بود که در جام جهانی همگان کامرون را به عنوان شگفتی ساز مسابقات تحسین کردند. »
« فوتبال هرگز صرفا فوتبال نیست. در مباحث فوتبالی، برزیلی ها انتظاراتی که از کشورشان دارند را مطرح میکنند. لوییز سوارز استاد جامعه شناسی می گوید: ممکن است برای انگلیسی ها هم همینطور باشد. زمانی که تیم ملی ما بازی می کند، احساس میکنیم هویت ملی و تک تک ما در زمین حضور دارد ارزش های ما به جهانیان نشان داده می شود. البته برزیلی ها بیش از انگلیس ها چنین تفکری دارند به طور نمونه از نگاه برزیلی ها کوتینیو، زاگالو و حتی لازارونی که از طرفداران فوتبال آهسته و دفاعی بودند، نه تنها بازنده بلکه خائنین به وطن محسوب میشدند. »
نظرات و پیشنهادات
اگر شما نیز پیشنهاد و یا انتقادی نسبت به کیفیت پادکست کتاب صوتی فوتبال علیه دشمن اثر سایمون کوپر دارید، میتوانید آن را در قسمت نظرات ثبت کرده و با نویدک به اشتراک بگذارید. از اینکه ما را همراهی کردید سپاسگزاریم.