اطلاعات مورد نیاز برای انجام محاسبات را طبق جدول زیر وارد کنید ؛ لطفا قد خود را بر حسب سانتی متر و وزن خود را برحسب کیلوگرم وارد کنید.
کنترل وزن در هنگام بارداری توسط مادر یکی از نکات مهم حفظ سلامت فرزند به شمار می رود.
عده ای از مادران ممکن است نگران باشند که چرا در هنگام بارداری اضافه وزن نداشته اند و عده ای نیز ممکن است اضافه وزنی ناگهانی را در هنگام بارداری تجربه کنند.
اهمیت کنترل وزن در هنگام بارداری بسیار بالا است ؛ چرا که وزن گیری کمتر یا بیشتر از حد مجاز می تواند سلامت جنین را به خطر بی اندازد.
پس در نتیجه شما باید افزایش وزن خود را در هنگام بارداری کنترل کنید و آن را محاسبه کنید.
اهمیت وزن گیری در دوران بارداری
وزن گیری در دوران بارداری از اهمیت بالایی بر خوردار است.
وزن گیری درست و حساب شده یک فرآیند بسیار مهم در جهت تامین انرژی مورد نیاز برای رشد جنین ، تامین و ذخیره مایعات و منابع انرژی و آماده سازی بدن مادر برای دوران زایمان و شیر دهی است.
اگر شما در دوران وزن گیری حساب شده عمل کنید و از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید هم به سلامت بدن خودتان کمک کرده اید و هم به فرزندتان کمک کرده اید تا مواد مورد نیاز برای رشد خود را بهتر دریافت کند.
افزایش وزن در دوران بارداری فرآیندی طبیعی است ؛ اما به یاد داشته باشید که اگر افزایش وزن شما حساب شده و در محدوده طبیعی باشد ؛ به این معنا نیست که شما چاق شده اید !
وزن گیری خارج از محدوده عادی
شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که چه می شود اگر وزن گیری شما از محدوده نرمال خارج شود ؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر وزن گیری شما از محدوده نرمال خارج شود امکان دارد تا سلامت جنین شما به خطر بی افتد.
افراد باردار در دوران بارداری به کالری اضافه احتیاج دارند اما این به این معنا نیست که باید به اندازه دو نفر غذا بخورند.
اگر وزن گیری شما در دوران بارداری حساب شده و درست نباشد می تواند مشکلاتی را برای شما به وجود آورد.مشکلاتی مانند :
این که وزن شما در دوران بارداری افزایش پیدا نکند با به دنیا آوردن فرزندان نارس و کم وزن مرتبط است.
نوزادانی که به صورت نارس و کم وزن به دنیا می آیند ممکن است دچار مشکلاتی نظیر تاخیر در رشد بشوند و البته این نوزادان بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های مختلف هستند.
پس لازم است که علت افزایش پیدا نکردن وزن در دوران بارداری توسط پزشکان مشخص شود.
اگر وزن گیری شما در هنگام بارداری بیش از حد مجاز باشد ممکن است نوزادی با وزن زیاد به دنیا بی آورید و این اتفاق می تواند باعث زایمان طولانی مدت و یا بروز مشکلاتی مانند نا ممکن شدن زایمان طبیعی و افزایش احتمال چاقی نوزاد در دوران کودکی شود.
محاسبه افزایش وزن دوران بارداری
وزن گیری هر مادر در دوران بارداری منحصر به خودش است.
به طور مثال ممکن است وزن گیری یک مادر در دوران بارداری با مقادیر جدول وزن مادر در هنگام بارداری هیچگونه تطبیقی نداشته باشد اما از نظر پزشکان وضعیت او سالم و عادی باشد.
موضوع مورد اهمیت برای پزشکان این است که سلامت عمومی شما و فرزندتان خوب باشد و به میانگین ها نزدیک باشید.
وزن گیری در دوران بارداری به عامل های مختلفی بستگی دارد ؛ اما مهم ترین عامل در نحوه وزن گیری مادر در هنگام بارداری شاخص توده بدنی (BMI) بدن او قبل از بارداری است.
بنا بر این لازم است که شما در مورد شاخص توده بدنی اطلاعاتی ذاشته باشید :
شاخص توده بدنی (BMI) چیست
شاخص توده بدنی یا BMI(به انگلیسی مخفف body mass index : ) سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد یک فرد است.
شاخص توده بدنی یک ابزار اندازه گیری است که میزان تناسب قد و وزن شما نسبت به هم دیگر را محاسبه میکند و به شما کمک میکند تا بدانید در چه حد کمبود یا اضافه وزن دارید.
محاسبه شاخص توده بدنی
محاسبه شاخص توده بدنی از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر قد (متر) به توان ۲ به دستت می آید. توجه داشته باشید که شاخص به دست آمده تنها نشان دهنده سطح چربی بدن و سلامت فردی شخص بوده و این شاخص قادر به تشخیص چاقی فرد نیست. البته این روش قطعی نیست و معایبی نیز دارد. مثلا به استخوان بندی و میزان عضله های فرد در این روش اهمیتی داده نمی شود، در حالی که همانطور که می دانیم ممکن است یک کیلوگرم عضله و یک کیلوگرم چربی وزن یکسانی داشته باشند، اما حجم عضله کمتر از چربی است.
برای محاسبه اضافه وزن دوران بارداری ابتدا باید شاخص توده بدنی خود قبل از بارداری را محاسبه کنید. سپس عدد به دست آمده را با مقادیر زیر مقایسه کنید :
مادرانی که قبل از بارداری شاخص توده بدنی کمتر از 18.5 داشته باشند ؛ از حد اقل وزن بارداری برخوردار هستند و در دوران بارداری 12 تا 19 کیلو گرم وزن اضافه می کنند.
مادرانی که قبل از بارداری شاخص توده بدنی 19 تا 25 داشته باشند دارای وزن نرمال هستند و حدود 10 تا 17 کیلو گرم وزن در دوران بارداری اضافه می کنند.
مادرانی که قبل از بارداری شاخص توده بدنی 25 تا 30 داشته باشند دارای اضافه وزن هستند و در دوران بارداری حدود 6 تا 12 کیلو گرم وزن اضافه میکنند.
مادرانی که قبل از بارداری شاخص توده بدنی 30 یا بالا تر باشند در دسته افراد چاق طبقه بندی می شوند و در دوران بارداری حدود 4 تا 10 کیلو گرم وزن اضافه می کنند.
ابزار محاسبه اضافه وزن دوران بارداری نویدک
شما می توانید به جای محاسبات دستی و سخت و وقت گیر ، از ابزار محاسبه اضافه وزن دوران بارداری نویدک استفاده کنید.
شما با استفاده از این ابزار در سریع ترین حالت ممکن می توانید شاخص توده بدنی خود را به دست آورید ؛ و علاوه بر آن سایت برای شما یک جدول را نمایش می دهد که با توجه به مقدار وزن اضافه شده ، وزن شما بعد از اضافه کردن وزن را در سه حالت کمتر از نرمال ، نرمال و بیشتر از نرمال به شما نمایش می دهد.
پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.