ابتدا گزینه نوع محاسبه سالانه یا ماهانه را انتخاب کنید ، سپس تاریخ پرداخت و سررسید به همراه مبلغ دین را وارد کنید تا خسارت تاخیر تادیه محاسبه شود
شاید برای شما نیز این سوال مطرح شده باشد که با توجه به پایین آمدن ارزش پول در هر سال، اگر فردی مبلغی را از فرد دیگر طلبکار باشد و بدهکار چندین سال حاضر به پرداخت نشود، مبلغ دین تغییر میکند یا نه؟ در پاسخ باید بگوییم که مبلغ دین تغییری نمیکند اما قانون برای جلوگیری از بروز این گونه سو استفاده ها، خسارت تاخیر تادیه را قرار داده است. برای آشنایی با خسارت تاخیر تادیه و ابزار آنلاین محاسبه آن با نویدک همراه باشید.
خسارت تاخیر تادیه چیست؟
خسارت تاخیر تادیه به معنی هزینهای است که بدهکار باید بابت تاخیر در بازپرداخت بدهی خود به علاوه اصل بدهی پرداخت کند. به زبان ساده خسارت تاخیر تادیه یعنی ارزش بدهی به میزان روز محاسبه شده و از طلبکار گرفته میشود. این خسارت در مواقعی به وجود میاید که شخص بدهکار تاریخ مشخصی را برای بازپرداخت بدهی خود تعیین کرده باشد و دو طرف بر سر آن تاریخ به توافق رسیده باشند، اما بدهکار از پرداخت بدهی خود در تاریخ مذکور امتناع ورزد. در این شرایط طلبکار میتواند با مراجعه به مقام قضایی و تقدیم دادخواست خسارت تاخیر تادیه، اصل بدهی خود به همراه میزان ضرر وارد شده در اثر گذر زمان را از بدهکار دریافت کند.
در چه شرایطی می توان خسارت تاخیر تادیه را مطالبه نمود؟
مهمترین و اصلی ترین نکته در زمینه مطالبه خسارت تاخیر تادیه این است که خسارت مذکور صرفا به وجه نقد به ریال تعلق میگیرد و اموال منقول و غیر منقول، طلا و ارز نیز قابل پیگیری برای خسارت تاخیر تادیه نیستند.
همانطور که گفتیم خسارت تاخیر تادیه به این معنی است که بدهکار در زمان تعیین شده مبلغ بدهی را به طلبکار پرداخت نکرده است. پس در نتیجه برای مطالبه خسارت تاخیر تادیه ابتدا طلبکار لازم است در زمان تعیین شده طلب خود را مطالبه کند و در حین دادرسی نیز بتواند این موضوع را اثبات کند، در غیر اینصورت بدهکار عنوان میکند که طلبی از وی مطالبه نشده است و نباید مشمول خسارت تاخیر تادیه گردد. یکی از قابل استناد ترین روش های برای ثابت کردن مطالبهی طلب در زمان تعیین شده فرستادن اظهار نامه قانونی و رسمی میباشد که میتواند کار را در دادگاه بسیار راحت کند و جای فراری برای بدهکار باقی نمیگذارد.
البته لازم به ذکر است در سه زمینه مهریه، چک و احکام لازم الاجرا خسارت تاخیر تادیه نیازمند اثبات نیست و به طور خودکار این خسارت به طلبکار تعلق میگیرد:
در رابطه با چک برگشتی، خسارت تاخیر تادیه از تاریخ درج شده بر روی چک محاسبه می گردد.
در مورد مهریه خسارت تاخیر تادیه از تاریخ عقد محاسبه می گردد.
در موضوع با احکام لازم الاجرا مانند رهن بانکی نیز در قرارداد اولیه بندی در مورد زمان محاسبه خسارت تاخیر تادیه گذاشته و در دادگاه به آن استناد میشود.
ارسال اظهار نامه برای اثبات مطالبه طلب چگونه است؟
در بخش بالا گفتیم که اصولی ترین راه برای ثابت کردن مطالبه بدهی در زمان تعیین شده، ارسال اظهار نامه رسمی است، برای این امر طلبکار به دفاتر خدمات قضایی و در صورت عدم وجود به دادگستری محل اقامت خود مراجعه کرده و درخواست خود را مبنی بر ارسال اظهار نامه رسمی تقدیم مراجع قانونی میکند. سپس دفتر خدمات قضایی و یا دادگستری نسخهای از اظهار نامه را به ایشان میدهند تا در صورت عدم دریافت طلب و درخواست خسارت تاخیر تادیه ضمیمه پرونده کرده و دادگاه بر آن اساس حکم را صادر نماید.
چرا ابزار آنلاین محاسبه خسارت تاخیر تادیه نویدک بهترین گزینه برای استفاده است؟
همانطور که گفته شد متاسفانه تاخیر در پرداخت دیون اتفاقی است که بسیار شاهد آن هستیم، اما چه فرد بدهکار باشید که تصمیم به پرداخت بدهی خود گرفته و چه فرد طلبکار که بعد از سالها قرار است طلب خود را بگیرد، لازم است از میزان خسارت خود مطلع شوید. محاسبهی تاخیر تادیه فرمول خاصی دارد و بر اساس سال و ماه سر رسید بدهی و همینطور سال وصول آن با انجام عملیات های ریاضی، محاسبهی تغییر ارزش پولی کشور، میزان تورم و... به دست میآید. برای راحتی کار برای شما تیم حقوقی نویدک ابزار محاسبه انلاین تاخیر تادیه را طراحی و معرفی کرده است. با کمک این ابزار دیگر نگران ضایع شدن حق خود نباشید، چرا که این ابزار آنلاین طوری ساخته شده است که با دقت بسیار بالا بر اساس آیین نامه های حقوقی، فرمول های پیچیده اقتصادی و ... میزان خسارت را برای شما محاسبه کند. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که اطلاعات مربوطه را وارد ابزار کنید و از نتایج آن شگفت زده شوید.
چند نکته در مورد خسارت تاخیر تادیه
این خسارت با استفاده از فرمول خاصی بر مبنای میزان تورم در هر سال محاسبه میشود و عدد آن هر ساله تغییر میکند.
یکی از نکاتی که در زمینهی خسارت تاخیر تادیه باید به آن توجه داشت این است که ممکن است بدهکار در دادگاه اعلام اعسار کند؛ اعسار به این معنا است که بدهکار از نظر مالی توان پرداخت خسارت تاخیر تادیه را ندارد. چنانچه چنین درخواستی از سمت بدهکار ارائه شود دادگاه آن را بررسی کرده و سپس در خصوص نحوه پرداخت خسارت حکم صادر میکند.
در انتها ذکر این نکته الزامی است که اگر در قرار داد و یا هر نوع نوشتهی رسمی و امضا شده، طرفین در مورد نوع، میزان و نحوه پرداخت خسارت تاخیر تادیه توافقی کرده باشند؛ ملاک توافق شکل گرفته است و به جای میزان تورم دادگاه بر اساس قرارداد صورت گرفته حکم را صادر خواهد کرد.
روش کار با ابزار آنلاین محاسبه خسارت تاخیر تادیه نویدک
برای کار با ابزار آنلاین محاسبه خسارت تاخیر تادیه نویدک ابتدا لازم است نوع پرداخت را سالانه یا ماهانه بر حسب موضوع دین خود انتخاب کنید. پس از انتخاب نوع پرداخت، در قسمت دوم سال پرداخت بدهی را از فهرست انتخاب کرده و از فهرست قسمت ماه پرداخت را نیز انتخاب کنید. در قسمت چهارم و پنجم سال سر رسید بدهی ( سال و ماهی که دین باید در آن پرداخت میشد ) را انتخاب کنید. در آخر مبلغ دین را در قسمت قرار داده شده وارد کنید و سپس ابزار آنلاین محاسبه تاخیر دین نویدک، میزان مبلغ خسارت و جمع آن با بدهی اولیه را به شما نشان میدهد.
پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.