برای محاسبه دستمزد کارشناسی بعد از انتخاب نوع ملک، مساحت ملک را وارد کنید تا دستمزد کارشناس براساس مساحت ملک محاسبه و نمایش داده شود
با اینکه نزدیک به صد سال از اجرایی شدن قانون الزام ثبت سند رسمی برای اراضی و املاک میگذرد، همچنان در بسیاری از نقاط کشور شاهد وجود املاک و ساختمان های بدون سند هستیم، که باید از طرق قانونی برای گرفتن سند آنها اقدام کرد، یکی از مراحل در مسیر سند دار کردن خانه ها و املاک کارشناسی ملک مورد نظر توسط کارشناسان رسمی و قانونی قوه قضاییه است، و این کارشناسی مستلزم پرداخت هزینهای است که بر اساس پارامتر های مختلف محاسبه میشود. در این مقاله از نویدک پیش از آموزش کار با ابزار محاسبهی هزینه کارشناسی قانون تعیین تکلیف ساختمان های فاقد سند رسمی، ابتدا اهمیت داشتن سند مالکیت رسمی و مباحث پیرامون آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
اهمیت سند داشتن املاک و مستغلات
همانطور که حتما میدانید سند رسمی به منزلهی مالکیت تمام یا بخشی از یک ملک است که در اداره ثبت اسناد و دفاتر اسناد رسمی به ثبت رسیده است و در صورت وجود هر نوع ادعایی از سمت افراد دیگر، فرد صاحب سند به راحتی مالکیت خویش را اثبات میکند.
اما در مورد املاک بدون سند اینگونه نیست، با اینکه خیلی از اشخاص خانه ها و املاکی که سند رسمی ندارند را به دلیل قیمت پایین تر، با دست نوشته و اصطلاحا قول نامه خرید و فروش میکنند؛ اتفاقی که بسیار محتمل است و به کرات پیش آمده این است که بعضی از افراد کلاهبردار و سودجو با سو استفاده از افرادی که اطلاع کافی ندارند و جلب اعتماد آنها یک ملک یا زمین را به صورت دست نویس به چند نفر میفروشند و با اینکه هر یک از افراد مدارکی دال بر پرداخت پول و حتی قول نامه دارند، در دادگاه راه به جایی نبرده و نمیتوانند مالکیت خود را ثابت کنند؛ به این علت که سند رسمی مورد قبول دادگاه را ندارند و دچار ضرر هنگفتی میشوند.
در نتیجه داشتن سند رسمی برای املاک بسیار واجب است، چرا که از ضرر های این چنینی جلوگیری میکند.
تاریخچه ثبت سند در ایران
نخستین قانون ثبت سند برای املاک در سال ۱۳۱۰ به تصویب مجلس شورای ملی رسید که بر طبق این قانون تمام املاک و اراضی موجود در کشور الزاما باید ثبت میشد و برای همهی اموال غیرمنقول نیز اسناد رسمی صادر میشد. در همین حین به تمام ادارات دولتی و مراجع قانونی اعلام شد که صرفا صاحبین اسناد رسمی را به عنوان مالک در نظر بگیرند.
پس از انقلاب در سالهای دههی 60 و همزمان با کوچ گسترده مردم از شهر های کوچک به کلان شهر ها، وضعیت املاک بدون سند باز هم پیچیده شد. چرا که بسیاری از افراد سودجو زمین هایی را در اطراف شهر های بزرگ فروختند که متعلق به خودشان نبود و جزو اراضی ملی به حساب میآید. از طرفی نیز به برخی به فروش اموال غیر رو آوردند و عدهای نیز زمین هایی را فروختند که از نظر قانونی قابلیت تبدیل شدن به مسکونی را نداشت. تمام این مسائل و مشکلات باعث شد که دوباره برای ساماندهی و تعیین تکلیف ساختمانهای فاقد سند رسمی، اراضی کشاورزی که به صورت غیر قانونی ساخته شده بودند و باغهایی که دارای سند مالکیت رسمی نداشتند، و ... تلاش هایی صورت بگیرد، که این تلاش ها منجر به تصویب مواد جدیدی و بازبینی و اصلاح برخی از مواد قدیمی قانون ثبت اسناد و املاک شد. با این حال اجرای دقیق قوانین فوق الذکر با تاخیری طولانی همراه بود و با یانکه بسیاری از املاک ساماندهی شدند همچنان بسیاری از اراضی و ساختمان ها فاقد اسناد رسمی هستند.
انواع ساختمان بدون سند
ساختمان و املاک بدون سند در چندین دسته بندی مختلف قرار میگیرند که از بین دسته بندی های متفاوت اصلی ترین آن این است:
دسته اول املاکی هستند که غیر مجاز ساخته شدهاند و یا در زمین هایی با کاربری های غیر مسکونی ساخته شدهاند، همچنین بعضی از ساختمان ها به دلیل مشکلات و بدهی به شهرداری سند رسمی ندارند که برای این دسته با پرداخت بدهی و در بعضی از مواقع پرداخت جریمه میتوان سند رسمی تهیه کرد.
در مقابل همانطور که مطلع شدید برای برخی از املاک تحت هیچ شرایطی نمیشود سند گرفت، املاکی که مالک آن مفقودالاثر باشد و یا مالک و یکی از وراث فوت شده باشند در این دسته قرار میگیرند.
املاک و ساختمان های قول نامهای
برخی از ساختمان ها هستند که امکان انتقال سند رسمی در آنها وجود ندارد و از همین جهت به صورت دست نویس و قول نامهای خرید و فروش میشوند. موارد زیادی ممکن است باعث سند نداشتن یک ملک شود مانند: داشتن خلافی ساخت، جانمایی عیر صحیح برای پارکینگ هر واحد، عدم رعایت نسبت پارگینک ها با تعداد واحدها، ساختن واحد مسکونی در طبقه همکف، یا ساخت طبقه اضافی و ... از عواملی هستند که باعث میشود تا مالکین ساختمان نتوانند برای آن ملک سند رسمی دریافت کنند.
ضمنا بعضی از ساختمان ها در زمینی با کاربری کشاورزی و یا در طرح های بافت فرسوده شهرداری و... ساخته شدهاند که این مسئله باعث شده فاقد سند رسمی باشند.
در هر حال باید قبل از خریدن یک ساختمان از وضع سند آن اطمینان حاصل کنید. چرا که با اینکه ساختمان های بدون سند با قیمت های بسیار پایین تری معامله میشوند اما گاهی از اوقات گرفتن سند برای آنها بسیار مشکل است و در بعضی موارد بسیار وقت گیر و هزینه بر میشود. لذا بهتر است پیش از هر اقدامی برای خرید ملک و ساختمان ابتدا از نوع سند آن و شرایط اخذ سند رسمی اطلاعات لازم را کسب کنید.
در ادامه با نویدک به مراحل اخذ سند رسمی به صورت خلاصه میپردازیم. با ما همراه باشید.
نحوه گرفتن سند رسمی برای املاک فاقد سند
اشخاصی که قصد دریافت سند برای املاک بدون سند ابتدا باید به سازمان ثبت اسناد رسمی و املاک کشور مراجعه کنند و در اولین قدم تقاضای کارشناس حقوقی برای ارزیابی ارزش زمین و ملک خود داشته باشند؛ کارشناسان دادگستری علاوه ارزیابی قیمت ملک شما را در مورد قابلیت سند دار کردن ملک یا ساختمان خود راهنمایی میکنند. سپس طبق مراحل زیر عمل کنید:
چرا ابزار آنلاین محاسبه هزینه کارشناسی قانون تعیین تکلیف ساختمان های فاقد سند رسمی نویدک بهترین گزینه برای استفاده است؟
همانطور که در بخش های بالایی مقاله گفته شد، ساختمان ها و زمین های فاقد سند رسمی برای تعیین تکلیف و هر نوع کار اداری و حقوقی؛ نخست باید توسط کارشناسان قانونی قوهی قضاییه و شورای حل اختلاف کارشناسی و تعیین ارزش شوند. دستمزد و حق الزحمهی کارشناسان حقوقی تعیین تکلیف ساختمان ها و اراضی فاقد سند رسمی بر طبق آیین نامه ها و بخشنامه های خاصی که به زبان حقوقی و تخصصی نوشته شدهاند بر حسب درصد محاسبه میشود، با اینکه دسترسی به این آیین نامه ها برای عموم آزاد است اما به دلیل تخصصی بودن زبان نوشتاری مباحث حقوقی و همچنین ارائهی هزینه بر حسب درصد نسبت به متراژ زمین یا ملک، محاسبهی هزینهی کارشناس کاری پیچیده است. به همین دلیل بخش حقوقی نویدک ابزار آنلاینی را برای شما طراحی کرده است که بتوانید تنها با وارد کردن متراژ زمین یا ملک خود به سرعت و بدون اتلاف زمان ، هزینهی کارشناس حقوقی خود را بدست آورده و دیگر نیازی به محاسبات دستی و مطالعهی بخشنامه ها نداشته باشید.
روش کار با ابزار محاسبه هزینه کارشناسی قانون تعیین تکلیف ساختمان های فاقد سند رسمی نویدک
برای استفاده از ابزار محاسبه هزینه کارشناسی قانون تعیین تکلیف ساختمان های فاقد سند رسمی تنها کاری که لازم است بکنید این است که نوع ملک را از بین گزینه های ملک مسکونی و تجاری؛ و زمین و اراضی زراعی و کشاورزی؛ انتخاب کرده و سپس مساحت زمین یا ملک مورد نظر را به متر مربع در قسمت پایین ابزار وارد کنید.
پس از انجام این دو مرحله خواهید دید که ابزار آنلاین محاسبه هزینه کارشناسی نویدک به سرعت دستمزد کارشناس قانونی مورد نظر را برای شما نمایش میدهد.
پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.