لحظه تحویل سال

در این صفحه می‌توانید لحظه دقیق تحویل سال نو و البته لحظه تحویل سال‌های گذشته را ببینید


سال مورد نظر را انتخاب کنید

لحظه دقیق تحویل سال نو آنلاین

نوروز از معدود مراسم‌های باستانی کشورمان است که امروزه آن را جشن میگیریم. جشنی که هر سال به مناسبت شروع بهار و آغاز سالی نو گرفته میشود و تا ۱۳ روز ادامه دارد. اما تا به حال برایتان سوال شده که این جشن از کجا شروع شده است  و اصلا  نوروز یعنی چه؟ در این مقاله درباره تاریخچه عید نوروز توضیح میدهیم و در دل تاریخ به جستوجوی ریشه‌های این جشن کهن میپردازیم .

 

منشا پیدایش جشن نوروز

برخلاف تصورات قدمت نوروز فراتر از پادشاهی مادها و هخامنشیان است. قبل از ورود هر قبیله‌ای به این سرزمین ، در آسیای میانه و غربی دو جشن به نام ‌های عید آفرینش به مناسبت شروع پاییز و عید رستاخیزی به مناسبت شروع بهار گرفته میشده.ضشصظثشق بعد از گذشت زمان این دو جشن یکی شده و تنها ابتدای بهار را جشن میگرفتند .

 جشن نوروز قدمتی تقریبا ۳ هزار ساله دارد و حتی قبل از حکومت ساسانیان و اشکانیان و زمان سلطنت کورش کبیر نیز جشنی گرامی بوده است. هرچند تا مدتی از عید نوروز و جشن‌های دیگری همچون جشن مهرگان در اوستا اسمی برده نمیشد. دلیل این اتفاق اینطور فرض میشود که شاید چون این جشن‌ ها ملی بودند و نه دینی ، در کتابی همچون اوستا از آنها یاد نمیشده است ؛‌ اما بعد از گذشت زمان زرتشت و اوستا آنها را به رسمیت میشناسند.

 

بیایید کمی هم به نام ماهی که عید نوروز در آن قرار دارد بپردازیم. فروردین برگرفته شده از یکی از اعتقادات دیرین مردمان آریایی  بوده که بر نوروز هم تاثیر چندانی گذاشته است.  جشن فروردگان یا فروهرها جشنی است که نام ماه فروردین از آنها متولد شده. این جشن در پنج روز آخر اسفند و پنج روز ابتدایی فروردین برگزار میشد و از آیین‌های آریایی‌ها بود. طبق اعتقاد آنها در وجود انسان ذره‌ای از ایزد وجود دارد که در طی پایان سال و آغاز سال نو از تن مردگان خارج شده و به خود ایزد باز میگردد. پس از این ۱۰ روز ، در روز ششم فروردین نوروز بزرگ آغاز میشد.

 

منشا واژه نوروز

واژه نوروز که از زبان اوستایی است در اصل "  نوک روز " یا "  نوگ روز " بوده است. در زمان معاصر کلمه نوروز به عنوان آغاز سال نو و شروع بهار طلقی میشود. در حالی که اصل این کلمه به معنی "  روز خرداد " و برای روز ششم فروردین بوده است. در حال حاضر در ادبیات و لغتنامه لاتین هم به شکل Nowruz نوشته و خوانده میشود.

 

آداب و رسوم عید نوروز

احتمال زیاد با آداب و رسوم عید نوروز در زمان حال آشنا هستید ؛ رفتن به دید و بازدید عزیزان و بزرگ‌های فامیل شیوه‌ای است که امروزه آداب این جشن را ادا میکنیم. اما مردمان ایران باستان شیوه دیگری برای جشن گرفتن عید نوروز داشتند . نوروز در آن زمان به دو بخش عام و بزرگ تقسیم میشد ؛ نوروز عام ۶ روز اول بهار و از روز ششم تا ۱۳م فروردین نوروز بزرگ نام داشت.

 یکی از دیگر از روسوم عید کاشت محصول بود. مردم ۲۵ روز قبل از شروع بهار محصولاتی همچون برنج ، ارزن ، نخود ، لوبیا ، جو و گندم را میکاشتند و تا ۱۶مین روز بهار به این محصولات فرصت رشد میدادند. پس از آن هر میزان که این محصولات بارورتر شده بودند به معنای پر برکتی همان سال طلقی میشد.

نباید تاثیر اسطوره‌ها و قهرمانان را در عید نوروز نادیده گرفت. سیاوش از قهرمانانی بود که زمان مرگرش با نوروز برخورد داشت. به همین علت مردم چند روزی قبل از عید را به سوگ و عزای سیاوش می‌نشستند و سپس با آمدن عید شروع به پای‌کوبی و شادی میکردند ، انگار که سیاوش باز زنده شده است.

 

لحظه تحویل سال نویدک

با اپلیکیشن تحویل سال نویدک شما میتوانید از تمام اطلاعات عید نوروز هر سالی که مد نظر دارید مطلع شوید. با وارد کردن سال مورد نظر اطلاعاتی همچون لحظه تحویل سال ، تاریخ میلادی ، کبیسه بودن یا نبودن سال ، روزهای باقی مانده به عید نوروز ، دعاهای تحویل سال و حتی چندین موسیقی مرتبط با سال نو را دریافت خواهید کرد.

 

جمع بندی

کشور ما ایران تاریخ و تمدنی غنی‌تر و وسیع‌تر از چیزی دارد که بتوانیم آن را در چند پاراگراف جای بدیم. باید تلاش کنیم تا این تمدن و فرهنگ چند هزار ساله زنده بماند و در گورستان خاطراتمان دفن نشود.

 

پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.

به اشتراک بگذارید

نظر خود را بنویسید