برای دریافت استخاره ؛ سوره زیر را سه مرتبه بخوانید و بر روی دکمه " نیت کنید و اشاره ای بفرمایید " کلیک کنید
آدمیزاد ذاتا موجودی فانی و ناآگاه است که تنها یک بار فرصت زیستن دارد. در این یک فرصت طلایی، انسان با انتخابهای بیشماری روبرو میشود که گاهی حتی مسیر زیستن و سرنوشت او را تغییر میدهد؛ اما این موجود ناآگاه چگونه باید این تصمیم های سخت را بگیرد تا به بهترین پایان ممکن برسد؟ جواب ساده است: از یک موجودیت آگاه کمک بگیرد و چه کسی بهتر و آگاهتر از آفریدگار مهربان ما؟ به همین دلیل است که استخارهی آنلاین با قرآن به کمک انسان میآید.
استخاره چیست؟
استخاره یک عمل و اصطلاح تاکید شدهی دینی است که در اسلام وجود دارد. وقتی فردی استخاره میکند یعنی در گرفتن یک تصمیم از خداوند بزرگ و مهربان کمک می گیرد؛ زیرا میداند که خداوندگار جهان چیزی به جز آنچه برای او خیر باشد و به سود او باشد نمیخواهد. فردی که استخاره میگیرد ، در واقع مومنی است یک تصمیم خود را به پروردگار خود سپرده و هر چه او بگوید را انجام خواهد داد؛ حتی اگر این تصمیم در ظاهر به سود او نباشد؛ او باور و ایمان قلبی دارد که خداوند خیر و شر را بهتر میداند و برای بندهی خود بهترین ها را میخواهد.
معنای لغوی استخاره
در کتاب فرهنگ معین معنای لغوی استخاره چنین آمده است : طلب خیر کردن و فال نیک گرفتن. البته این معنا بسیار نزدیک به همان معنای دینی است اما تفاوت های کوچکی هم دارد . برای مثال در این ترجمه هیچ اشاره ای به واگذاری تصمیم به خدا نشده است.
در لغت نامهی علی اکبر دهخدا نیز چنین آمده است: نیکویی جستن (منتهی الا رب) ، خواستن بهترین امر (منتهی الا رب) و طلب خیر کردن. این ترجمه بیشتر به معنای اصطلاح دینی نزدیک است؛ چرا که در آن به واگذار کردن این تصمیم به خداوند اشاره شده است .
چرا استخاره میکنیم؟
همان طور که اشاره شد، وقتی انسان در انتخاب خود حیران میشود و نتیجهی خیر یا شر آن را نمیداند، به آفرینندهی عالم خود مراجعه میکند. اما آیا هرگاه که یک نفر نتوانست تصمیمی بگیرد باید استخاره کند؟ جواب بسیار ساده است: منطق میگوید که انسان ابتدا باید از کسانی که خیرش را میخواهند یا تجربهی مفیدی دارند کمک بگیرد. این کمک گرفتن به صورت مشورت بین طرفین میباشد. در احادیث اسلامی بسیار زیادی اشاره شده که در همهی امور باید مشورت کرد؛ حتی در آیات قرآن نیز آمده که با هم مشورت کنید! پس ابتدا باید از دیگران مشورت گرفت و سپس در صورت بی نتیجه بودن این مشورت یا دودل بودن بر سر انتخاب میتوان از استخاره کمک گرفت.
تاریخچهی استخاره پیش از اسلام
استخاره عملی بوده که در دوران قبل اسلام نیز وجود داشته است. از همان زمانی که انسان متمدن پا روی زمین گذاشت اعمالی شبیه استخاره وجود داشته است. برای مثال افرادی بودهاند که با نگاه کردن به اجرام آسمانی، شعلهی آتش، رفتار برخی حیوانات، پدیدههای طبیعی مانند خسوف (ماه گرفتگی) و کسوف (خورشید گرفتگی) و... از آینده مطلع میشدند. در میان اعراب جاهلیت و پیش از اسلام، امری به نام ازلام که شبیه همین استخارهی بعد از اسلام بوده رواج داشته است و برای پیش بینی آینده از آن استفاده می شده است.
تاریخچهی استخاره پس از اسلام
استخاره پس از اسلام نیز به روشهای گوناگون صورت میگرفته است. در روایات داریم که در زمان امام محمد باقر(ع) استخاره به این صورت بوده که پس از نیت و دعای خیر با شمردن یک مشت ریگ استخاره میکردند. یعنی اگر تعداد زوج بود آن عمل را انجام بدهد و اگر فرد بود انجام ندهد (یا بالعکس!) . البته این نوع استخاره امروزه به شکل استخاره با تسبیح نیز رواج دارد. در زمان امام صادق استخارهی قرآنی رواج یافت؛ به این شکل که فرد پس از وضو، نیت و دعا و قرائت آیاتی از قرآن یک صفحه را باز میکرد و اولین آیه را میخواند. این نوع استخاره نیز هم اکنون بین مسلمانان رواج دارد. امروزه نیز استخارههای تلفنی و آنلاین رواج یافته اند که بر اساس یکی از روشهای ذکر شده صورت میپذیرد.
استخارهی آنلاین با قرآن چه تفاوتی با استخارهی تلفنی و دستی دارد؟
در دنیای امروزی به طور کلی سه نوع استخاره رواج دارد: استخارهی برخط (آنلاین)، تلفنی و دستی.
در استخارهی آنلاین تمام مراحل قبل از استخارهی دستی صورت میپذیرد اما نوع استخاره گرفتن متفاوت است. یعنی در استخارهی دستی فرد کتاب را باز میکند و پس از تلاوت آیه به تفسیر نیک یا شر بودن آن آیه میپردازد اما در استخارهی آنلاین اینطور نیست. در استخارهی آنلاین با قرآن فرد با فشار دادن یک دکمه بلافاصله آیهی مورد نظر، تفسیر آیه و خوب یا بد بودن نتیجه را یک جا مشاهده میکند.این یعنی زمان کمتری مصرف میشود.در استخارهی تلفنی نیز فرد پس از تماس گرفتن باید مدتی منتظر بماند، سپس بعد از نیت و دعاهای مرسوم نوبت بگیرد و بیست و چهار ساعت بعد نتیجه را بگیرد! البته این نوع استخاره همان استخارهی دستی است که زمان بیشتری میبرد.
نظر مراجع تقلید مختلف در رابطه با استخارهی آنلاین با قرآن چگونه است؟
در پرسشی که از چند مورد از مراجع تقلید شناخته شده و مورد اعتماد مردم در این باره صورت گرفت، اینگونه پاسخ دادند:
استخارهی آنلاین با سایت نویدک
شما میتوانید با کلیک روی دکمه " نیت کنید و اشاره ای بفرمایید "در کمترین زمان ممکن به پاسخ استخارهی خود برسید.
پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.