محاسبه محیط، مساحت و قطر مربع

برای محاسبه مساحت، محیط و قطر مربع به صورت آنلاین فقط کافی است اطلاعات فرم زیر را وارد کنید


  • مساحت Area:
  • محیط Perimeter:
  • قطر Diagonal:

محاسبه آنلاین محیط، مساحت و قطر مربع

همه­ ی ما در زندگی یک بار نام مربع را شنیده­ایم اما تعریف دقیق آن چیست؟ با مستطیل چه تفاوتی دارد؟ علت اهمیت آن در چیست؟ با نویدک همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با ویژگی ها، کاربرد ها، مفاهیم و همچنین روش ها و فرمول های محاسبه محیط، مساحت و قطر مربع نیز آشنا شوید.

 

پیش از هر چیز باید مربع را تعریف کنیم، مربع یک چهار ضلعی منتظم است یعنی شکلی چهارگوشه که اضلاع آن با هم برابرند و زوایای بین آنها نیز با یکدیگر مساوی است. بدون شک میتوان گفت که مربع یکی از پرکاربردترین اشکال هندسی در زندگی ماست؛ به طوری که در پیرامون ما مربع های بسیاری یافت میشود، از جمله فرش، میز، پنجره، تابلو، ظروف مختلف و غیره، به همین دلیل محاسبه محیط، مساحت و قطر مربع از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که برای استفاده از اشکال مربعی در هر مکانی نیازمند محاسبه­ی دقیق این مقادیر هستیم، به طور مثال برای تهیه فرش، موکت یا کف پوش برای منزل مسکونی، برای ساخت میز با ابعاد مناسب و حتی خرید تابلو تزیینی نیز احتیاج به اندازه گیری و محاسبه آن سطح داریم. در ادامه با نویدک همراه باشید تا به توضیح ویژگی ها و کاربردهای مربع بپردازیم. در آخر به شما خواهیم گفت که چرا برای محاسبه آسان و سریع مساحت، محیط و قطر مربع بهتر است از ابزار آنلاین نویدک استفاده کنید.

 

ویژگی ها و کاربردهای مربع

همانطور که گفته شد مربع چهار ضلع دارد که اندازه آنها با یکدیگر برابر است. اضلاع رو به رو در مربع با یکدیگر موازی اند و همدیگر را قطع نمیکنند. همچنین مربع دارای چهار راس با زاویه داخلی 90 درجه است. قطرهای مربع نیز با یکدیگر زاویه 90 درجه می­سازند و همدیگر را نصف میکنند، ذکر این نکته حائذ اهمیت است که قطر هر مربع آن مربع را به دو مثلث متساوی الساقین تقسیم میکند.

یکی از مهم ترین خواص مربع خاصیت پوشانندگی آن است، یعنی مربع یکی از معدود اشکال هندسی است که با قرار دادن تعدادی از آن در کنار یکدیگر، میتوان یک سطح را به طور کلی پوشاند. این خاصیت سبب شده که از مربع در صنایع، فعالیت ها و کارهای هنری زیادی نظیر: کاشی کاری، تزیین مساجد و بناها، طراحی و ساخت سقف و کف واحد های ساختمانی و حتی در ساخت پازل های متنوع برای کودکان و طراحی جدول های کلمات متقاطع استفاده شود.

 

مساحت مربع

برای محاسبه‌ی مساحت مربع پیش از هر چیز باید با مفهوم مساحت آشنا شویم. همانطور که پیشتر گفتیم مربع خاصیت پوشانندگی دارد؛ در ریاضیات به اندازه‌ی سطحی که مربع میپوشاند مساحت مربع میگوییم، به زبان ساده مساحت مربع اندازه‌ی آن است. در رابطه با اهمیت محاسبه‌ی مساحت مربع در ابتدای مقاله صحبت کردیم، در این قسمت به توضیح روش­ها و فرمول های مربوطه میپردازیم. با نویدک همراه باشید.

 

یکی از نخستین فرمول هایی که در دبستان با آن آشنا میشویم فرمول محاسبه مساحت مربع است. معروف ترین روش بدست آوردن مساحت مربع ضرب اندازه­ی یک ضلع در خودش می­باشد:

مساحت مربع = ( اندازه یک قطر * اندازه یک قطر )


محیط مربع

یکی دیگر از مهم­ترین مفاهیم در ارتباط با مربع مفهوم محیط است. مجموع اندازه اضلاع یک مربع محیط آن است. به عبارتی در ریاضیات محیط مربع حاصل جمع 4 ضلع یک مربع می­باشد. یکی از مهم ترین کاربرد های بدست آوردن محیط مربع محاسبه مسافت است، به طور مثال اگر بخواهیم دور قطعه زمین مربعی شکلی راه برویم برای بدست اوردن مسافت طی شده، به جای اندازه گیری تمام اضلاع زمین و مسافت پیموده شده کافی است اندازه­ی یک ضلع مربع را بدست اوریم و سپس با استفاده از فرمول محاسبه­ی محیط مربع مجموع مسافت طی شده بر روی اضلاع را محاسبه کنیم.

برای محاسبه محیط مربع از فرمول زیر استفاده میشود :

محیط مربع = ( اندازه یک ضلع * چهار  )


قطر مربع

قطر مربع پاره خطی است که دو گوشه­ی رو به رو در مربع را به یکدیگر وصل میکند. یکی از ویژگی های قطر مربع این است که مربع را به دو مثلث متساوی الساقین با زاویه 90 درجه تقسیم میکند. همچنین قطر مربع همیشه از اضلاع مربع بزرگتر است. هر مربع تنها دو قطر دارد که یکدیگر را نصف میکنند و با هم زاویه 90 درجه می­سازند. همچنین قطر مربع کوتاه ترین فاصله­ی بین دو راس مربع نیز به حساب می­آید؛ لازم به ذکر است که یکی از کاربرد های قطر مربع محاسبه­ی مساحت به وسیله­ی آن است.

همانطور که مشاهد کردید این پاره خط در ریاضیات دارای ارزش­ها و ویژگی های فراوانی است، که این عوامل سبب شده است محاسبه­ی اندازه آن برای ما اهمیت داشته باشد. اندازه قطر مربع با استفاده از قضیه فیثاغورس به دست می­آید. با نویدک همراه باشید تا به طور کامل روش محاسبه قطر مربع را برای شما شرح دهیم.

 

طبق قضیه فیثاغورس میدانیم که در هر مثلث قائم الزاویه مجذور وتر برابر است با مجموع مجذور های دو ضلع دیگر. همانطور که گفته شد زمانی که قطر مربع را رسم میکنیم، مربع را به دو مثلث قائم الزاویه تقسیم میکنیم، در مثلث های قائم الزاویه به ضلع مقابل زاویه 90 درجه وتر میگویند، در نتیجه قطر مربعی که داشتیم در هر مثلث بدست آمده وتر به حساب می­آید، پس برای محاسبه­ی آن باید اندازه دو ضلع مربع را به ابتدا به توان دو رسانده و سپس با یکدیگر جمع کنیم، در نهایت جواب به دست آمده را زیر رادیکال ببریم و از آن جذر بگیریم تا اندازه قطر مربع محاسبه شود.

این فرایند نیازمند داشتن ماشین حساب، دقت بالا و همچنین تسلط داشتن بر قضیه فیثاغورس و محاسبات ریاضی است، ضمنا باید با اصطلاحات و مفاهیم مثلث نیز آشنا باشید، همچنین توانایی و زمان کافی برای به توان رساندن و جذر گرفتن را نیز داشته باشید.

 

چرا ابزار آنلاین محاسبه محیط، مساحت و قطر مربع نویدک بهترین گزینه برای استفاده است؟

همانطور که مشاهده کردید برای بدست آوردن محیط، مساحت و قطر مربع به روش سنتی لازم است که فرمول های مربوطه را حفظ کرده و با استفاده از ماشین حساب آن ها را محاسبه نمایید، در ضمن علاوه بر حضور ذهن باید دقت کنید که فرمول ها را اشتباه یا جا به جا استفاده نکنید. همچنین فرایند محاسبات فرایندی زمان بر است که نیازمند کاغذ قلم های سنتی یا دیجیتالی نیز میباشد.

 به منظور راحتی و رفاه حال شما عزیزان نویدک ابزار آنلاینی را فراهم کرده است که بدون نیاز به ماشین حساب و استفاده از فرمول ها، تنها با یک کلیک و به صورت لحظه­ای تمامی مقادیر محیط، مساحت و قطر مربع را برای شما نمایش میدهد و میتوانید با آسودگی و اطمینان از نتایج به دست آمده استفاده کنید.

 

نحوه استفاده از ابزار آنلاین محاسبه محیط، مساحت و قطر مربع نویدک

ابزار انلاین محاسبه محیط، مساحت و قطر مربع نویدک به ساده ترین شکل ممکن طراحی شده است. برای استفاده از این ابزار تنها لازم است که اندازه­ی یک ضلع مربع را داشته باشید و آن را در کادر قرار داده شده وارد کنید. سپس بر روی محاسبه کلیک کنید تا نتایج محاسبات در همان لحظه به دو زبان فارسی و انگلیسی به شما نمایش داده شود. همچنین به منظور راحتی هر چه بیشتر شما عزیزان در کنار هر نتیجه کلیدی برای کپی کردن آن نتیجه قرار داده شده است که میتوانید با استفاده از آن نتیجه بدست آمده را کپی کرده و در جای مورد نظر استفاده کنید.

 

پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.

به اشتراک بگذارید

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران

  • ممدم
    1403/01/12 22:08
    خوب
    پاسخ دادن