فرمت های ذخیره سازی در کورل دراو
یکی از موارد مهم در طراحی گرافیکی این قابلیت هست که طرح شما در برنامه ها و سیستم های مختلف اجرا شود. ممکن است نیاز داشته باشید تا در کنار نرم افزار کورل دراو از نرم افزار فتوشاپ نیز به عنوان مکمل استفاده کنید و تغییراتی را روی طرح خود اعمال کنید. اینجاست که آشنایی با فرمت های ذخیره سازی در کورل دراو به شما کمک می کند و پس از شناخت آن ها می توانید فایل ها را با فرمت مورد نیاز و سازگار با دیگر نرم افزارها ذخیره کنید.
فرمت ذخیره سازی پیشفرض کورل دراو فایل CDR می باشد که فقط نرم افزار کورل دراو قابلیت خواندن آن را دارد، البته لازم به ذکر است که گاها نسخه های پایین تر قابلیت خواندن فایلی که با ورژن بالاتر نرم افزار ذخیره شده اند را ندارد. یعنی برای مثال کورل دراو ۲۰۱۶ قادر نخواهد بود فایلی که توسط کورل دراو ۲۰۱۸ ایجاد شده را بخواند، البته این موضوع در رابطه با همه فرمت ها صدق نمی کند. بنابراین توصیه می کنیم که همیشه آخرین نسخه کورل دراو را روی سیستم خود داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.
توجه داشته باشید که برای انتخاب فرمت ها باید از طریق گزینه Save as نسبت به ذخیره سازی اقدام نمایید، چرا که گزینه Save به صورت پیشفرض ذخیره سازی را روی فرمت CDR انجام می دهد . حال شما را با فرمت های ذخیره سازی مختلف آشنا خواهیم کرد.
فرمت CDR در کورل دراو
فرمت پیش فرض نرم افزار کورل دراو است. ممکن است نرم افزارهای دیگر قادر به خواندن آن نباشند. زمانی که با این فرمت اقدام به ذخیره سازی کار خود کنید، نرم افزار کورل دراو آن را با تمام ویژگی ها و به صورت لایه باز ذخیره خواهد کرد. با فشردن کلید های ترکیبی CTRL + S نرم افزار با این فرمت ذخیره سازی را انجام خواهد داد، درست در همان محل قبلی فایل. البته در هنگام ذخیره سازی می توانید انتخاب کنید که سازگار با کدام نسخه کورل دراو ذخیره سازی انجام شود.
فرمت PDF در کورل دراو
فرمت PDF به عنوان کتاب الکترونیکی شناخته می شود. کتابی که ترکیبی از متن ها و گرافیک هاست. فرمت پی دی اف توسط نرم افزار های پی دی اف خوان، کلیه مرورگرهای اینترنتی، فتوشاپ و کورل دراو قابل خواندن است. البته این فرمت لایه باز نبوده و قابل ویرایش نیست.
پس اگر نیاز دارید تا به لایه های کار دسترسی داشته باشید، استفاده از این فرمت پیشنهاد نمی شود، ولی از آنجایی که تمامی سیستم های کامپیوتری دسته کم یک مرورگر اینترنتی را بر روی خود دارند، این فرمت برای نمایش کار توصیه می شود.
فرمت AI در کورل دراو
این فرمت اشاره به نرم افزار Adobe Illustrator دارد. نرم افزاری که می توان گفت ترکیبی از فتوشاپ و کورل دراو است و قابلیت های هر دوی این نرم افزار را در خود دارد. ایلستریتور یکی از سه گانه نرم افزار مشهور گرافیکی است که فراگیری مهارت کار با آن برای طراحان خالی از لطف نیست. بدین ترتیب با ذخیره سازی فایل ها با فرمت مذکور می توانید به صورت لایه باز در نرم افزار ایلستریتور با آن کار کنید.
فرمت CDT در کورل دراو
این فرمت نیز مختص کورل دراو بوده و به عنوان فرمت قالب های این نرم افزار به حساب می آید.
فرمت DWG در کورل دراو
اگر با این فرمت طرح خود را ذخیره کنید، می توانید از آن در نرم افزار اتوکد بهره بگیرید. نرم افزار اتوکد مختص نقشه کشی و یکی از قویترین نرم افزار های موجود برای آرشیتکت هاست. با این فرمت کورل دراو می تواند به کمک مهندسان نقشه کشی نیز بیاید.
فرمت DXF در کورل دراو
فرمت DXF نیز مانند فرمت DWG مرتبط با نرم افزار اتوکد می باشد.
فرمت SVG در کورل دراو
از این فرمت برای ساخت وکتور استفاده می شود. وکتور ها تصاویر از قبل آماده شده ای هستند که معمولا زمینه شفاف دارند و برای طراحی ها از آن ها استفاده می شود. با انتخاب این گزینه و ذخیره سازی با آن اکثر نرم افزار های گرافیکی قادر به خواندن فایل شما خواهند بود.
فرمت PSD در کورل دراو
فرمت PSD یکی از رایج ترین فرمت ها در دنیای طراحان گرافیکی است. چرا که فایل های فتوشاپ با این پسوند ذخیره می شوند. با انتخاب این گزینه فایل شما به صورت لایه باز برای نرم افزار فتوشاپ ذخیره شده و می توانید با دست باز در نرم افزار فتوشاپ به تکمیل کار خود بپردازید.
شایان ذکر است که در نرم افزار فتوشاپ PSD یک فرمت واحد بوده و تمامی نسخه های فتوشاپ قادر به خواندن این فرمت هستند. حجم فایل PSD به علت لایه باز بودن ممکن است بالاتر از PDF باشد.
چرا نیاز داریم با فرمت های کورل آشنا شویم ؟
هر نرم افزار قابلیت های مخصوص خود را دارد. ممکن است بتوانید با فتوشاپ کارهای کورلی را انجام دهید، اما بدون شک تاثیر منفی آن را در اجرا و زمان خود مشاهده خواهید کرد. ایجاد یک اثر کامل گاها به کار کردن با چند نرم افزار نیاز دارد و شناختن فرمت ها به شما کمک می کند تا در این مورد دچار سردرگمی نشوید.