پادکست کتاب صوتی درمان شوپنهاور
پادکست رایگان کتاب صوتی درمان شوپنهاور روایت زندگی روانپزشکی است که به سرطان بدخیم مبتلاست و پس از وقفهای کوتاه، تصمیم به ادامهی جلسات رواندرمانی گروهی میگیرد تا هراس مرگ را از خود دور کند
قسمت 1 :
قسمت 2 :
قسمت 3 :
قسمت 4 :
قسمت 5 :
قسمت 6 :
قسمت 7 :
قسمت 8 :
قسمت 9 :
پادکست کتاب صوتی درمان شوپنهاور با دانلود رایگان
« میدانم که همه را ناراحت کردهام. شاید هنوز به خوبی نمیدانم چگونه باید از گروه استفاده کنم »
درمان شوپنهاور کتاب معروف، مهم و ارزشمند دکتر اروین د یالوم است که در سال 2005 منتشر شد و خیلی زود تبدیل به پرفروش ترین کتاب آمریکا شد. اروین د یالوم روان درمانگر برجسته در قالب این رمان به مباحث عمیق روانشناسی میپردازد و با استفاده از تکنیک ها و دیالوگ های ساخته شده مطالب مهمی را در ارتباط با روانشناسی و فلسفه به خواننده انتقال میدهد.
این کتاب داستان روانشناسی درگیر با سرطان را روایت میکند که میخواهد با ادامه برگزاری دوره های روان درمانی گروهی خود با بیماری خود مبارزه کند و از طرفی فردی جدید که دارای طرحواره ای از شوپنهاور است وارد گروه میشود و مطالب زیادی رد و بدل میشود؛ شوپنهاور یکی از معروفترین و بزرگترین فیلسوفان جهان است و اروین د یالوم در این کتاب در قالب رمان به روانشناسی شخصیت و فلسفه او پرداخته است و نکته مهم این است که در پشت این تحلیل شخصیتی تمامی مطالب عملا برای شناخت بهتر خواننده از خود گفته میشود.
یکی از مهمترین نکاتی که میشود در مورد درمان شوپنهاور به آن اشاره کرد این است که نویسنده برای به تصویر کشیدن روابط بین شخصیت ها و همینطور متن های گفت و گوی رخ داده از زبان محاوره استفاده کرده است که این امر سبب شده تا خواننده بتواند به راحتی با آن فضا احساس صمیمیت کند و درک مطالب برای او آسان شود. همچنین فضای درست، اتمسفر حقیقی و انتخاب کلمات به جا و صحیح تداعی کننده جلسات واقعی روان درمانی باشد؛ از همین رو درمان شوپنهاور برای خواننده صرفا یک کتاب محسوب نمیشود بلکه دریچه ایست که از آن میتواند به زندگی خویش بنگرد و همچون روان درمانگری حاذق به بررسی مشکلات و مسائل مربوط به زندگی خویش بپردازد.
از دیگر نقاط قوت این کتاب میتوان به این اشاره کرد که اروین د. یالوم از برترین و تواناترین روان پزشکان جهان است، این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که شما با خواندن این کتاب که در قالب رمانی جذاب آماده شده است به نکات، مشکلات و مسائل مهمی در ارتباط با روان و شخصیت خود پی خواهید برد که تا کنون از آن اطلاع نداشتید. ضمن اینکه این پایان ماجرا نیست، نویسنده علاوه بر روانشناسی در فلسفه نیز حرفی برای گفتن دارد و سالها از عمر خویش را صرف مطالعه و پژوهش در زمینه های فلسفی کرده است؛ به همین جهت شما با مطالعه این کتاب در مورد فلسفه نیز اطلاعات بسیار مفیدی را کسب خواهید کرد که بر ناخودآگاه شما اثر گذاشته و در دراز مدت متوجه خواهید شد که دیدگاه شما را نسبت به زندگی تغییر داده و بهبود بخشیده است.
همچنین ذکر این نکته خالی از لطف نیست که به گفته اروین د یالوم شخصیت های حاضر در این کتاب برگرفته از تعدادی از دانشجویان اوست که در طی سالها در جلسات گروهی شرکا میکردند و یالوم با اینکار به نوعی به آنان نیز ادای احترام کرده است. اگر وقت کافی برای مطالعه کتاب درمان شوپنهاور را ندارید، نگران نباشید چرا که نویدک امکانی را فراهم آورده است که شما همراهان گرامی بتوانید این کتاب را با بهترین ترجمه موجود و صدایی دلنشین به صورت رایگان بشنوید و لذت ببرید.
معرفی نویسنده کتاب درمان شوپنهاور
اروین دیوید یالوم روانشناس، نویسنده، فیلسوف و پزشک آمریکایی است که در سال 1931 در واشنگتن دی سی چشم به جهان گشود. او از همان کودکی علاقه وافری به فلسفه داشت و هر چه بزرگتر میشد این اشتیاق نیز با او رشد میکرد، یالوم پس از اینکه از رشته پزشکی فارغ التحصیل شد در سال 1960 به تحصیل در رشته روانشناسی مشغول شد. او پس از پایان دوران تحصیل خود کرسی استادی در دانشگاه استنفورد به دست آورد و در آنجا روانشناسی وجودی یا اگزیستانسیالیم را بنا نهاد که تطبیقی از علم روز روانشناسی با فلسفه ای پایه گذاری شده در قرن هجدهم است.
یالوم از این حیث دارای شهرت جهانی است که در کتاب ها و آموزه های خود تمام تلاش خود را کرده که ارتباط عمیق بین فلسفه و روانشناسی را به مردم عادی بشناساند و آنها را در این کشف پر شور سهیم کند. یالوم اولین کتاب غیر داستانی خود را با نام روان درمانی گروهی در سال 1970 به چاپ رساند و پس از آن در سال 1974 نخستین کتاب داستانی خود را با نام هر روز یک قدم نزدیک تر به رشته تحریر دراورد. سپس در سال 1980 یکی از مهمترین کتاب های روانشناسی دنیا را با نام روانشناسی اگزیستانسیال به بازار عرضه کرد که قدمی نوین در علم روانشناسی به حساب می آمد، این نوع روانشناسی شبیه به سایر مکاتب نیست و در حین روان درمانی میتوان آن را با مکاتب دیگر ادغام نمود.
نقطه عطف زندگی یالوم به سال 1992 و چاپ کتاب وقتی نیچه گریست بر میگردد، این کتاب که در زمره کارهای داستانی و رمان های روانشناسانه و روانکاوانه اروین د یالوم قرار دارد، بدون شک معروفترین رمان روانشناختی جهان است و پس از چاپ تا سالها در صدر فهرست پر فروش ترین کتاب های دنیا قرار داشت. وقتی نیچه گریست داستانی خیالی از ملاقات شخصیت های بزرگ فلسفه و روانشناسی همچون فردریش نیچه و زیگموند فروید با یکدیگر است و یالوم در قالب داستانی شگقت انگیز و گیرا تقابل و بر هم کنش علم روانشناسی و فلسفه را به تصویر میکشد.
این نوع داستان نویسی بزرگترین نطقه قوت اروین د یالوم است که باعث شده نوشته های داستانی او علاوه بر داستان زیبا و قلم شیوا، مطالب بسیار مهم و مفیدی از علوم روانشناسی و فلسفه در اختیار خواننده قرار دهد. از دیگر آثار معروف یالوم میتوان به کتاب درمان شوپنهاور و مسئله اسپینوزا اشاره کرد که هر کدام به فورشی جهانی دست یافتند و باعث کسب شهرت و ثروت بیشتری برای یالوم شدند.
برشی از متن کتاب صوتی درمان شوپنهاور
« گونکا به ما آموزش داد که باید فقط و فقط در زمان حال زندگی کنیم چرا که دیروز و فردا وجود ندارند. یاداوری های گذشته و آرزوهای آینده تنها باعث ناآرامی و تشویش میشوند. راه رسیدن به رستگاری از مشاهده زمان حال می گذرد. در نتیجه باید اجازه دهیم لحظات بدون پریشانی در رودخانه زندگی غوطه ور شوند و گذر کنند. »
« زندگی را می توان به تکه پارچه ای گلدوزی شده تشبیه کرد که هر کس در نیمه اول عمر خود به تماشای لایه رویی آن می نشیند و در نیمه بعدی به پشت آن نگاه میکند. با اینکه پشت آن چندان ثشنگ نیست اما آموزنده تر است چرا که بیننده را قادر می سازد ببیند که چگونه رشته های نخ به هم وصل شده اند. »
« فیلیپ گفت: یکی از فرمول های شوپنهاور که خیلی به من کمک کرد، این ایده بود که شادی نسبی از سه منبع سرچشمه می گیره: آنچه هستی، آنچه داری و آنچه در چشم مردم به نظر میرسی. ان اصرار داره که ما باید تنها بر اولی تمرکز کنیم و بر دومی و سومی سرمایه گذاری نکنیم چرا که کنترلی بر اون دو تا نداریم؛ چون از ما گرفته میشن - درست مانند پیری اجتناب ناپذیری که داره زیبایی همه ما رو ازمون میگیره در واقع شوپنهاور میگه داشتن معکوس می شه، یعنی اون چیزی که داریم، در نهایت صاحبمون میشه »
« فیلیپ پاسخ داد: درسته جولیوس ولی فکر نمیکنی داری خیلی شتاب زده و تند از مفهومی میگذری که برای سالیان سال به نوع بشر آرامش پیشکش کرده؟ این ایده ی اپیکتتوس و همین طور شوپنهاوره که دلبستگی زیاد به مادیات یا آدمهای دیگه یا حتا دلبستگی به مفهوم «من»، سرچشمه اصلی رنج انسانیه و آیا در پی این ایده نمی شه به این نتیجه رسید که با پرهیز از دلبستگی میشه از رنج کاست؟ در واقع این ایده ها در کانون آموزه های بودا هم وجود داره. »
نظرات و پیشنهادات
اگر شما نیز پیشنهاد و یا انتقادی نسبت به کیفیت پادکست کتاب صوتی درمان شوپنهاور اثر اروین د. یالوم دارید، میتوانید آن را در قسمت نظرات ثبت کرده و با نویدک به اشتراک بگذارید. از اینکه ما را همراهی کردید سپاسگزاریم.