پادکست کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا
پادکست رایگان کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا به اهمیت جستوجوی معنا برای زندگی، در سختترین شرایط زندگی میپردازد و ضمن روایت خاطراتش از اردوگاههای کار اجباری، تلاش میکند که نگرش جدیدش را در روانشناسی تبیین کند
پادکست کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا با دانلود رایگان
« امروزه مردم بیش از هر زمانی، ابزار زندگی کردن را دارند ولی هیچ معنایی برای زندگی کردن برایش ندارند »
آیا انسان برای ادامه دادن به زندگی نیازمند دلیل است؟ آیا میتوان تحت هر شرایطی چیزی برای زندگی کردن داشت؟ ویکتور فرانکل روان شناس و پزشک اتریشی بر این باور است که انسان در جست و جوی هدفی برای زندگی کردن است و حتی هر رنجی که میکشد نیز باعث میشود که زندگی معنی پیدا کند، تنها کافی است تا با نگرش درست به آن بنگرد. انسان در جست و جوی معنا یکی از بهترین نمونه های ادبیات روانشناسی اروپاست که سال 1949 در اتریش به چاپ رسید. ویکتور فرانکل این کتاب را بر اساس تجربیات شخصی خود و خانوادهاش از اردوگاه های کار اجباری آلمان نازی نوشته است، او در سال 1942 در وین دستگیر و به اردوگاه کار اجباری تبعید شد. در آنجا بود که به مفهوم و معنای حقیقی زندگی دست پیدا کرد.
فرانکل به این نکته دست پیدا کرد که دیدگاه انسان در ارتباط به مسائل مختلف زندگی مفهوم حقیقی زندگی هر فرد را شکل میدهد و انسان میتواند از سخت ترین و جان فرساترین روزها و شرایط نیز جان سالم بدر ببرد اگر در رنج و عذابی که میکشد مفهومی پیدا کند. فرانکل که پیش از دستگیر شدن نیز روی دیدگاهی با عنوان لوگوتراپی و درمان معنایی کار میکرد و معتقد بود که انسان ها قادر نیستند از رنج و سختی های زندگی دوری کنند اما باید نوع دیدگاه خود را نسبت به آن اتفاق تغییر دهند تا بتوانند به زندگی ادامه دهند.
نکته طلایی در این کتاب این است که فرانکل شرح حال و زندگی نامهای داستانی را ارائه نداده است، بلکه با توجه به اتفاقاتی که در اردوگاه اشوییتس برای او و اطرافیانش رخ داده، نوعی روان درمانی را با مثال های واقعی و روش های انجام آن در قالب کتاب جمع اوری کرده که میتواند به صورت عینی به انسان برای بقا در شرایط روحی و ذهنی سخت کمک کند. فرانکل با استفاده از متد ها و روش هایی که در این کتاب نقل میکند و اعقتاد بر اینکه بزرگترین معنای زندگی در دشوار ترین و سیاه ترین قسمت های آن نهفته است، توانست در اردوگاهی که از هر 28 نفر تنها یک نفر زنده میماند، دوام بیاورد و اعتقاد و امیدش به زندگی را نیز از دست ندهد. این کتاب بهترین پیشنهاد برای کسانی است که احساس میکنند در زندگی به پوچی رسیدهاند و نیاز دارند تا با یاداوری معنا و مفهومی از زندگی شادی و نشاط خود را باز یابند.
اگر وقت کافی برای مطالعه کتاب انسان در جستجوی معنا را ندارید، نگران نباشید چرا که نویدک امکانی را فراهم آورده است که شما همراهان گرامی بتوانید این کتاب را با بهترین ترجمه موجود و صدایی دلنشین به صورت رایگان بشنوید و لذت ببرید.
معرفی نویسنده
ویکتور فرانکل در سال 1905 در وین متولد شد. او که در دوران نوجوانی علاقه زیادی به فروید و روانکاوی داشت موفق شد در 18 سالگی اولین مقاله خود را در این زمینه بنویسد. مقالهای که بعد ها مورد توجه جوامع روانشناسی قرار گرفت و باعث توجه فروید به او شد. حاصل مطالعات گسترده و نشست و برخاست با فروید و ادلر این بود که در سن 20 سالگی و پس از گرفتن مدرک دکتری دومین مقاله خود را در ارتباط به معنا و مفهوم زندگی انسان منتشر کرد. وی که در زمینه تخصصی عصب شناسی فعالیت میکرد تا سال 1942 رییس یکی از بیمارستان های اتریش بود، سالی که به گفته خودش نقطه عطفی در زندگی او بود. او در این سال توسط آلمان نازی بازداشت شد و به اشوییتس فرستاده شد.
اتفاقات آنجا تاثییرات بسیاری بر فرانکل و تفکراتش گذاشتند به طوری که به گفته خود به مفهوم تازهای از زندگی دست پیدا کرد. در سال 1946 تجربیات و اتفاقات دوران اسارت را در قالب کتاب انسان در جست و جوی معنا منتشر کرد که برای او شهرت جهانی به همراه داشت، کتابی که در سراسر دنیا تحسین شد و بیش از صد دکترای افتخاری از دانشگاه های مختلف را برای او به ارمغان آورد. فرانکل با تکیه بر آموزه های خود نه تنها توانست از اردوگاه نجات پیدا کند بلکه موفق شد بیش از 90 سال نیز عمر کند.
برشی از متن کتاب
« هر موقعیتی با استثنایی بودن خود مشخص می شود و همواره یک پاسخ راستین براي هر مشکلی که در پیش روي است وجود دارد که بستگی به نحوه برخورد او با مشکلات و تحمل مشقات دارد. ناگزیر باید این حقیقت را بپذیرد که در رنج بردن نیز در جهان تک و تنهاست. هیچکس نمی تواند او را از رنجهایش برهاند و یا به جاي او رنج برد. وقتی انسان پی می برد که سرنوشت او نیز رنج بردن است، ناچارست رنجش را به عنوان وظیفه ، وظیفه اي استثنایی و یگانه و تنها فرصت موجود، بپذیرد و رنجهایش را تحمل کند »
جملات برگزیده کتاب صوتی انسان در پی معنا
- اگر رنج را شجاعانه بپذیریم تا واپسین دم، زندگی معنی خواهد داشت. پس میتوان گفت معنای زندگی امری مشروط نیست، زیرا معنای زندگی میتواند حتی معنی بالقوه درد و رنج را نیز دربرگیرد.
- این وظیفه لوگوتراپی است که بیمار را در یافتن «معنا» در زندگی، اندیشههای پنهانی وجود و معنای نهفتهی آن یاری کند.
- امروزه مردم بیش از هر زمانی، ابزار زندگی کردن را دارند ولی هیچ معنایی برای زندگی کردن برایش ندارند.
- آخرین آزادی ما انسانها این است که نگرش خود را در هر شرایطی خود انتخاب کنیم.
- همهچیز را میتوان از انسان گرفت؛ به جز یک چیز و آن هم نگرش و بینش اوست.
- انسان میتواند در هر زمان هر رنجی را تاب آورد، مادامی که معنایی در آن بیابد.
نظرات و پیشنهادات
اگر شما نیز پیشنهاد و یا انتقادی نسبت به کیفیت پادکست کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور فرانکل دارید، میتوانید آن را در قسمت نظرات ثبت کرده و با نویدک به اشتراک بگذارید.