آشنایی با نرم افزار افترافکت و قابلیت های آن
نرم افزار افترافکت یا Adobe After Effects یک نرم افزار کاربردی برای ایجاد موشن گرافیک و جلوه های ویژه مورد استفاده در ویدئو ها، محتوای آنلاین و پرزنت ها است. افترافکت در هر دو سیستم عامل مک و ویندوز در دسترس است. از افترافکت به طور گسترده ای در تلویزیون و فیلم سازی، ایجاد جلوه های ویژه و انیمیشن سازی استفاده می شود. در حال حاضر After Effects بخشی از Adobe Creative Cloud است.که ما سعی داریم به آشنایی با افترافکت و قابلیت های آن بپردازیم با ما همراه باشید.
معرفی نرم افزار افترافکت (CC)
Adobe After Effects CC نرم افزار استاندارد صنعت فیلم سازی برای جلوه های بصری و موشن گرافیک است. این نرم افزار بخشی از اشتراک مبتنی بر Adobe Creative Suite است. CC به معنای "creative cloud" است و به صورت خودکار و مداوم برای کاربران خود به روز می شود. این قسمت جدید ادوبی به کاربران اجازه می دهد تا در صورت لزوم از فایل های لایه باز و طرح های لایه باز برنامه های دیگر ادوبی استفاده کنند. همچنین CC امکان همگام سازی تنظیمات نرم افزار های شما را بر روی هر کامپیوتر در هر نقطه از جهان فراهم می کند. آموزش افترافکت در کنار ایلوستریتور یا فتوشاپ به شما کمک می کند تا از فایل های چنین نرم افزار هایی در افترافکت نیز استفاده کنید و خلاقیت خود را بیشتر بروز دهید.
کاربرد های نرم افزار افترافکت
شما کار های بسیار زیادی را می توانید با استفاده از افترافکت انجام دهید. در واقع این نرم افزار به گونه ای ایجاد شده است که شامل ابزارها کاربردی برای ساخت جلوه های ویژه و انیمیشن است. در این برنامه خلاقانه و فنی، شما می توانید فیلم های ۲D را در یک فضای ۳D ترکیب کنید، ایجاد کنید و تغییر دهید. بسته به کاری که می خواهید انجام دهید توانایی های این برنامه متفاوت است. شما در After Effects می توانید عناوین تیزر را طراحی کنید یا کاراکترهای کارتونی ۲D و غیره را ایجاد کند. با این که این نرم افزار قابلیت های زیادی دارد، اما در حقیقت افترافکت یک نرم افزار ویرایش ویدئو نیست. بهترین کاربرد این نرم افزار در ایجاد افکت ها برای فیلم های ویرایش شده است.
کاربرد بالای این نرم افزار سبب شده است که شرکت های زیاد فایل های لایه باز و طرح های لایه باز مربوط به پرژه های مختلف را به صورت رایگان یا با هزینه ای معقول در اختیار افراد مختلف قرار می دهند. با یک جستجوی ساده شما می توانید منابع بسیار زیادی برای شروع پروژه خود در افترافکت پیدا کنید.
چه کسی از افترافکت استفاده می کند؟
After Effects یک برنامه تخصصی است و در درجه اول توسط ویراستاران ویدئو، هنرمندان، طراحان گرافیک، طراحان رسانه های اجتماعی و رسانه های دیجیتال، تولید کنندگان ویدیو، طراحان موشن گرافیک و انیماتور ها مورد استفاده قرار می گیرد. کسب مهارت در چنین نرم افزار تخصصی نیازمند آموزش افترافکت و تمرین زیاد بر روی پروژه های مختلف است. از طرفی به جز افراد حرفه ای، بسیاری از افراد در مشاغل خود نیاز به افترافکت پیدا خواهند کرد. به این ترتیب آموزش افترافکت و وارد شدن به دنیای تصاویر خیره کننده می تواند به افراد کمک کند تا درآمد خوبی کسب کنند.
تاریخچه افترافکت
افترافکت در سال ۱۹۹۳ توسط شرکت علم و هنر در جزیره Rhode عرضه شده بود. بعد تر شرکت آلدوس که یک شرکت معتبر ارائه دهنده های نرم افزار های گرافیکی در آن زمان بود با امکانات بیشتری نسخه هایی از افترافکت را بین سال های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به بازار عرضه کرد. در سال ۱۹۹۶ شرکت ادوبی، کمپانی آلدوس را به همراه تمام نرم افزار های آن که شامل این دیزاین و After Effects هم بود خریداری کرد. در نسخه های اولیه افترافکت فقط از سیستم عامل مک پشتیبانی می کرد. اما ادوبی این نرم افزار را با امکانات یکسان برای ویندوز نیز ارائه کرد. نسخه های اولیه امکانات بسیار محدودی داشتند اما در زمان ارائه جزو بهترین های بازار بودند.
نسخه های قدیمی تر در فواصل نا معینی معرفی می شدند اما تقریبا از سال ۲۰۱۳ و با ارائه اولین نسخه cc، هر سال شاهد ارائه نسخه جدید تر همراه با بهبود هایی هستیم. به طور کلی می توان گفت نسخه های cs3 و ۲۰۱۳cc نسخه های انقلابی در طول این سالها بوده اند و تغییرات زیادی در آن ها رخ داد. نسخه cc2018 آخرین نسخه ارائه شده از این نرم افزار است که امکانات خوبی را به آن اضافه کرده است. تا مدتی دیگر نسخه cc2019 ارائه خواهد شد و باید منتظر ماند تا دستپخت جدید شرکت ادوبی برای علاقه مندان و کاربران افترافکت را مشاهده کرد.
آموزش افترافکت
افترافکت یک نرم افزار بسیار حرفه ای است. برای شروع آموزش افترافکت بهتر است ابتدا اطلاعات و پیش نیاز های لازم را کسب کنید. برای مثال در افترافکت قوانین موشن گرافیک حاکم است که نیاز به مطالعه هم دارد. از طرفی آموزش افترافکت باید پروژه محور باشد. یعنی شما زمانی می توانید همه چیز را به صورت حرفه ای فرا بگیرید که روی مثال های کاربردی و واقعی کار کرده باشید. برای کار روی مثال های کاربردی نیز شما باید ابتدا کار با ابزار های این نرم افزار را یاد بگیرید.
شما می توانید آموزش After Effects را با مجموعه های آموزش از پایه After Effects شروع کنید. معمولا این آموزش ها به صورت پروژه محور ارائه می شوند و شما به خوبی با ابزار ها و کاربرد های آن ها آشنا خواهید شد. معمولا این آموزش ها تا حد زیادی به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد. البته موسسه های آموزشی نیز دوره های آموزش افترافکت را ارائه می کنند که می تواند به صورت حضوری یا آنلاین باشد. معمولا شهریه این دوره مبالغ بالایی است زیرا تسلط بر After Effects به نوعی ضمانت وارد شدن شما به بازار کار است.
جمع بندی
در مقاله آشنایی با نرم افزار افترافکت و قابلیت های آن همه تلاش ما بر این مبنا بود که شما را با یکی از بهترین نرم افزار های گرافیکی ارائه شده توسط ادوبی آشنا کنیم. همانطور که مشاهده کردید افترافکت دارای امکاناتی است که آن را از همه رقبا یک سر و گردن بالاتر برده است. ابزار های اختصاصی به همراه دنیای بزرگی از فایل لایه باز و طرح لایه باز که توسط سایت های پشتیبانی برای After Effects آماده شده است این نرم افزار را به بهترین نرم افزار برای پروژه های افکت دادن به فیلم ها و موشن گرافی تبدیل کرده است.