آشنایی با نرم افزار ایندیزاین و قابلیت های آن
ایندیزاین در واقع یک نرم افزار نشر روی میزی است که برای ساخت صفحات، بروشور ها، مجلات، روزنامه ها و کتاب ها از آن استفاده می شود. پروژه های ساخته شده در ایندیزاین می توانند در فرمت های چاپی یا دیجیتالی به اشتراک گذاشته شوند. به همین دلیل طراحان گرافیکی، هنرمندان، ناشران و افراد حرفه ای در بازاریابی از این نرم افزار استفاده می کنند. ساخت و توسعه این نرم افزار توسط شرکت ادوبی انجام می گیرد. در این مقاله به آشنایی با نرم افزار ایندیزاین و قابلیت های آن خواهیم پرداخت.
تاریخچه ایندیزاین
اولین نسخه از این نرم افزار در تاریخ ۳۱ آگوست ۱۹۹۹ منتشر شد. اما ساخت این نرم افزار خیلی بیش از این توسط یک شرکت ساخت نرم افزار های مربوط به کامپیوتر های شخصی شروع شد. در آن زمان شرکت آلدوس یک نرم افزار ساده اما محبوب به نام pagemaker را به بازار عرضه می کرد. پس از مدتی ادوبی این شرکت و محصولات آن را خریداری کرد. سپس ایندیزاین را جایگزین این نرم افزار کرد و توانست محبوبیت زیادی در بازار به دست آورد.
کاربرد های نرم افزار ایندیزاین
همانطور که گفته شده از ایندیزاین برای ساخت صفحات، بروشورها، مجلات، روزنامه ها، پوستر ها، کارت ویزیت، کارت پوستال، استیکر ها و انواع دیگری از اسناد استفاده می شود. در حال حاضر از ایندیزاین به عنوان یک نرم افزار استاندارد در صنعت نشر استفاده می شود. علاوه بر این افراد حرفه ای در کارهای گرافیکی و صنعت بازاریابی نیز از آن استفاده می کنند. به همین دلیل آموزش ایندیزاین در این مشاغل به یک امر طبیعی تبدیل شده است. بسیاری از ناشران به دنبال آموزش ایندیزاین به کارمندان خود یا استفاده از افراد آموزش دیده در این زمینه هستند.
این نرم افزار رابطه قوی ای با فتوشاپ و ایلوستریتور دارد و معمولا در کنار این نرم افزار ها مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل این امر این است که عکس ها و طرح های گرافیکی معمولا توست ایندیزاین ایجاد نمی شوند، در حالی که از متن، عکس و طراحی های مختلف در تولید صفحات مختلف استفاده می شود. ادوبی با ایجاد Adobe Creative Cloud توانسته ارتباط خوبی بین این سه نرم افزار ایجاد کند تا به سرعت فایل های لایه باز و طرح لایه باز به ایندیزاین منتقل شود و در آن مورد استفاده قرار بگیرد.
ایندیزاین چه کاری انجام می دهد؟
ایندیزاین ابزار های مورد نیاز برای طراحی صفحات و ایجاد جلوه های مختلف که برای ساخت فایل های چاپی یا دیجیتالی به کار گرفته می شوند را فراهم می کند. همچنین ایندیزاین یک راه آسان برای ساخت صفحات حرفه ای است که می توانند به صورت آنلاین یا چاپی منتشر شوند. به طور کلی ایندیزاین یک نرم افزار کاربردی برای ساخت اسناد چند صفحه ای، طرح های تشکیل شده از متن و عکس، و متونی که دارای محتوای تصویری هستند است.
ابزار های اختصاصی این نرم افزار به شما کمک می کنند تا در کمترین زمان صفحه آرایی مد نظر خود را انجام دهید. نرم افزار به گونه ای طراحی شده که برای صفحه بندی کتاب، مجلات و بروشور ها دارای ابزار اختصاصی و فرمت های متفاوت است. به این ترتیب شما می توانید برای مثال از فرمت ستونی به شکل دلخواه برای صفحه بندی مجلات و روزنامه ها استفاده کنید. در صورتی که برای کتاب ها نیز می توان به راحتی از حالت سطری استفاده کرد.
سوالی که در بسیاری از موارد مطرح می شود دلیل استفاده نکردن از نرم افزار ورد برای طراحی صفحات است. ورد دارای قابلیت های زیادی است اما امکانات لازم برای کار انتشارات را ندارد. ایندیزاین محیط شناور تری دارد و شما می توانید بر اساس نیاز خود تغییرات مد نظر خود را اعمال کنید. از طرفی در این نرم افزار محدود به اندازه خاصی نیستید و می توانید فایل های چاپی و آنلاین مد نظر خود را تولید کنید.
قابلیت های نرم افزار ایندیزاین
ایندیزاین انعطاف پذیری نسبتا خوبی با متن و نرم افزارهایی مانند ورد دارد. هر چند که به منظور صفحه آرایی نرم افزار Word نیز توانمندی های خوبی را دارا ست اما گاهی اوقات با مشکلاتی در سندهای بسیار بزرگ رو به رو است چرا که در آنها از جداول و تصاویر استفاده شده است. ولی نرم افزار InDesign در رقابت با سایر نرم افزارهای صفحه آرایی موجود در بازار مانند QuarkXPress و PageMaker تقریباً چند سالی می شود که پیشتاز است. از دیگر قابلیت های نرم افزار ایندیزاین می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کار بر روی سندها با تعداد صفحات بالا
- پشتیبانی از صفحات مختلف
- ابزارهای بسیار کاربردی و پیشرفته جهت صفحه آرایی
- و موارد بسیار زیاد دیگر ...
محیط کاربری ایندیزاین
همانگونه که در تصویر زیر نیز خواهید دید؛ پس از بستن Welcome Screen محیط کاربری این نرم افزار بسیار شبیه به محیط کاربری Photoshop دارد به همین خاطر محیط نرم افزار ایندیزاین در صورتی که قبلاً با نرم افزار فتوشاپ کار کرده باشید، برای شما آشناتر و نحوه کار کردن با آن بسیار راحت تر خواهد بود .
نوار ابزار Toolsbar3 : که جایگاه واقع شدن آن در سمت چپ صفحه می باشد و به منظوراعمال عواملی چون: انتخاب، ویرایش و ساخت متون و تصاویر، از ابزار های موجود در آن استفاده می شود.
Panels Groups : گروهی از پنل ها که در سمت راست پنجره قرار دارند و شامل موارد مربوط به ویرایش متن ها و تصاویر میباشند.
Menu bar : این نوار در بالاترین قسمت صفحه واقع شده است و در این منوها دستورات اصلی برنامه قرار گرفته و در پانلهای ویرایش نیز برخی از این دستورات وجود دارند، البته این نوار با عنوان Application Bar در برخی از منابع نام برده می شود.
پنل تنظیمات Control Panel : که نمایش تنظیمات قابل کنترل مربوط به ابزارهای انتخاب شده در آن صورت می گیرد.
Document Window : جایگاه قرار گیری اسناد یا تصاویر قابل مشاهده در زیر می باشد و حواشی این پنجره که از آن به عنوان Pasteboard نام برده می شود.
آموزش ایندیزاین
با توجه به قابلیت های این نرم افزار، آموزش ایندیزاین بسیار فراگیر شده است. برای شروع آموزش ایندیزاین شما نیاز به اطلاعات و پیش زمینه زیادی نخواهید داشت. راه ها و گزینه های زیادی در دسترس شما هستند. شما می توانید با ثبت نام در کلاس های آنلاین یا حضوری، تمرینات خصوصی و کتاب های مختلف آموزش ایندیزاین را آغاز کنید.
آموزش های سریالی که به صورت آنلاین انجام می گیرد نیز می تواند گزینه خوبی باشد. به این دلیل که در این گونه آموزش ها می توانید بعد از انجام هر مرحله از آموزش تمرینات مربوط به آن را انجام دهید و در نهایت اگر در آن بخش احساس ضعف می کنید با استفاده از پرسش و پاسخ ها مشکلات خود را با دیگران در میان بگذارید و آن ها را حل کنید.
فرقی نمی کند که چگونه آموزش ایندیزاین خود را آغاز کنید. فراموش نکنید که تمرین کردن همیشه بهترین راه برای یادگیری یک نرم افزار جدید است. تجربه ویژگی ها و عملکرد های مختلف یک نرم افزار سبب می شود که شما با بخش های مختلف آن آشنا شوید. همچنین شما می توانید کار خود را با حوصله و دقت بیشتری انجام دهید چون نیازی به تحویل سریع و با کیفیت کار خود در حالت تمرین ندارید. این مسئله به شما کمک می کند تا در آینده سفارشات خود را با کیفیت بالاتر و با سرعت بسیار بیشتری انجام دهید و به یک فرد حرفه ای و کاربر پرکار در ایندیزاین تبدیل شوید.
جمع بندی
در مقاله آشنایی با نرم افزار ایندیزاین و قابلیت های آن سعی کردیم تا حد امکان به صورت کلی به معرفی ایندیزاین به همراه کاربرد ها و ویژگی های آن بپردازیم. همانطور که مشاهده کردید این نرم افزار یک نرم افزار بسیار پرکاربرد و همچنین پول ساز در صنعت نشر است. تسلط به این نرم افزار به شما کمک خواهد کرد به عنوان یک فرد حرفه ای خیلی سریع وارد بازار کار بسیاری از انتشارات شوید.