محاسبه هزینه دفترخانه اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق

با توجه به نوع دفتر گزینه ها تغییر می کنند، ابتدا "نوع دفتر" و سپس موضوع مورد نظر را انتخاب و در صورت نیاز اطلاعات درخواستی را کامل کنید


هزینه تحریر:
  • مالیات نقل و انتقال وسیله نقلیه:
  • حق التحریر:
  • حق الثبت:
  • مالیات ارزش افزوده:
  • هزینه صدور الکترونیکی سند رسمی:
  • جمع کل:
  • افزایش نیم درصد:
  • جمع کل با حق الثبت دوم:
  • حق التحریر:
  • حق الثبت:
  • مالیات ارزش افزوده:
  • جمع کل:
  • افزایش نیم درصد:
  • جمع کل با حق الثبت دوم:
  • حق التحریر:
  • مالیات ارزش افزوده:
  • جمع کل:

محاسبه آنلاین هزینه دفترخانه اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق

دفاتر ثبت سند در ایران به دو دسته­ی کلی تقسیم میشوند، دسته­ی اول دفتر خانه های ثبت اسناد رسمی که تمامی نقل و انتقالات سند های انواع خانه و خودرو و خدمات زیاد دیگری در آنها انجام میگیرد و دسته­ی دوم دفاتر ثبت ازدواج و طلاق هستند که خدمات مربوط به امور زوجین را انجام میدهند. در ادامه با نویدک به توضیح هر یک از این دفترخانه ها و تفاوت آنها با یکدیگر میپردازیم و وظایف هر یک را شرح میدهیم. با ما همراه باشید.

 

دفترخانه اسناد رسمی چیست؟

دفترخانه اسناد رسمی یا به زبان عامیانه محضر، یک ساختار حقوقی برای تنظیم اصولی قراردادها و همچنین مرکز اصلی ثبت اسناد رسمی در کشور است. نکته­ی قابل ذکر در مورد دفاتر اسناد رسمی این است که این دفترخانه ها با اینکه زیر نظر قوه قضاییه اداره میشوند اما از نظر مالی ساختار مستقلی دارند و پولی از دولت دریافت نمیکنند.

دفترخانه اسناد رسمی با وجود استقلال مالی، یکی از مهمترین ارگان های حکومت است چرا بسیاری از فعالیت های مرتبط با ثبت و سند در این مرکز انجام میشود و از نظر حقوقی پل ارتباطی میان قوه قضاییه و مردم است.

 

اهمیت و وظایف دفترخانه اسناد رسمی

همانطور که گفته شد اصلی ترین کار دفتر اسناد رسمی تنظیم رابطه­ی حقوقی سالم و مطمئن بین افراد یک جامعه است؛ معاملات، قرارداد ها، انتقال اسناد، مبادلات مالی، ثبت و تهیه سند مالکیت خصوصی و سایر مواردی که در این مراکز انجام میشود به طور قانونی صد در صد معتبر بوده و هیچ شک و شبهه­ای را برای افراد به جا نمیگذارد.

در حقیقت دفتر خانه اسناد رسمی در جهت حمایت از حقوق قانونی و قضایی عامه­ی مردم از جمله بهره مندی از انجام معاملات مطمئن و بدون خطر، ثبت قانونی مالکیت خصوصی به طوری که کسی حق ابطال آن را نداشته باشد، تضمین اجرای تعهدات و قرار داد های کاری و شخصی، تعیین تکلیف میراث و اموال پس از مرگ و ... به وجود آمد و وظایف آن نیز در همین حیطه خلاصه میشود.

رسمیت بخشیدن به قرارداد ها و معاملات، تایید امضا، کپی برابر اصل قرار دادن تعهدات و تکثیر آن به چند نسخه و رسیدگی به مباحث مرتبط با مالیات از دیگر وظایف دفترخانه های اسناد رسمی علاوه بر موارد ذکر شده در بالا است.

 

استقلال دفتر اسناد رسمی

دفتر اسناد رسمی با اینکه یک نهاد و مرکز مستقل است اما به صورت زیر مجموعه­ای از قوه قضاییه فعالیت دارد و نظارت بر انجام وظایف آنها بر عهده دادگاه و قوه قضاییه است. همچنین با اینکه درامد دفاتر اسناد رسمی به صورت مستقل و از طریق انجام خدمات قانونی برای مردم بدست می­آید؛ اما بیش از 40 درصد آن به جمعیت هلال احمر اختصاص دارد و نزدیک به 10 درصد نیز سهم شهرداری ها می­باشد.

در مجموع میتوان گفت با اینکه دفتر داری در حوزه­ی مشاغل آزاد دسته بندی میشود، اما ارتباط تنگاتنگ و نظارت مستقیم قوه­ی قضاییه، بازرسی کل کشور، سازمان ثبت اسناد، وزارت امور دارایی و اقتصادی، اداره کل ثبت استان‌ ها، و بازرسی مکرر کانون سردفتران، عملا این مرکز را تبدیل به مرکزی دولتی کرده است. همچنین ثبت اسناد در دفتر اسناد رسمی شامل قوانینی میشود که بر اساس آن سر دفتر الزاما باید تمامی اسناد و قرارداد هایی که در چارچوب آن قوانین قرار میگیرند را ثبت کند و از ثبت هر نوع سند اعم از مالکیت یا قراردادی، که مخالف با مفاد قانون مورد نظر است امتناع ورزد، که همین مسئله نیز نشانه­ای دیگر مبنی بر عدم استقلال دفاتر اسناد رسمی است.

 

اعضای دفتر اسناد رسمی

هر دفترخانه اسناد رسمی و محضری از اعضای خاصی تشکیل شده است که در ادامه به معرفی و توضیح هر یک میپردازیم. با نویدک همراه باشید.

  • سردفتر

انجام کارهای دفاتر اسناد رسمی بر عهده فردی که سر دفتر نامیده میشود است، که اصلی ترین رکن دفتر خانه نیز به شمار میرود. مهمترین نکته در مورد سر دفتران این است که تمامی مسئولیت های کیفری، حقوقی و مدنی دفتر خانه به عهده شخص آنهاست و تخطی هر یک از اعضای دفتر خانه به هر شکلی، موجب توبیخ و تنبیه سردفتر میشود و مسئولیتی به عهده سایر اعضا نیست.

شرایط و نحوه انتخاب سردفتر برای مراکز اسناد رسمی به این صورت است که اشخاصی که علاقه مند به شغل سردفتری هستند باید گواهی اجتهاد از نهاد های مذهبی و یا تحصیلات دانشگاهی ( حداقل کارشناسی ) در زمینه­ی حقوق قضا را دارا باشند و سپس چند سال در سمت معاونت سردفتر یا همان دفتر یار کسب تجربه و مهارت کنند. در پایان با توصیه نامه از سر دفتر و یا بر اساس قوانین و مقررات خاصی میتواند به مقام سر دفتری دست یابد. لازم به ذکر است که این قوانین از زمان های گذشته تا امروز تغییر خاصی نداشته اند.

گاهی اوقات شرایطی پیش می­آید یک سردفتر بازنشسته میشود و یا فوت میکند، در چنین موقعیتی سردفتری جایگزین میشود که یا با توصیه نامه از شخص سردفتر قدیمی دارد و یا با پیشنهاد وراث سردفتر فوت شده، سر دفتر جدید میشود. البته که در هر دو مورد جلب رضایت از کانون مشورتی سردفتران و همینطور موافقت نامه از قوه قضاییه برای جایگزینی سر دفتر جدید الزامی است.

  • دفتریار

دفتریار در حقیقت معاون سردفتر است و در عین حال نقش و نماینده سازمان ثبت اسناد کشور را نیز بر عهده دارد. همانطور که گفته شد تمامی سر دفتران پیش از سر دفتری باید سه تا هفت سال را به عنوان دفتر یار یا کاراموز بگذرانند.

همچنین ممکن است دفتر خانه­ای بر حسب نیاز خود دو دفتریار داشته باشد و یا اینکه هیچ دفتریاری نداشته باشد. استخدام دفتریار مطابق با قوانین دفاتر اسناد رسمی و با انتخاب سردفتر صورت میگیرد.

البته لازم به ذکر است که طبق قانون دفتریار هیچ گونه مسئولیتی ندارد و  سردفتر نیز حق درخواست هیچ فعالیتی را از ایشان دارا نیست و حق اخراج و عزل دفتریار را نیز ندارد.

جالب این جا است که با اینکه دفتریار در هیچ کار، فعالیت، مسئولیت و هزینه­ای در دفتر خانه شریک نیست اما 15 درصد از درامد دفتر خانه به ایشان تعلق میگیرد. در پایان ذکر این نکته ضروری است که دفتریار صاحب امضای معتبر در اسناد رسمی نمیباشد و امضای وی وجه­ی قانونی ندارد.

 

  • سند نویس

سند نویس یا محررین گروهی از افراد شاغل در دفتر خانه ها هستند مه به تنظیم متن اسناد مشغول اند. از آنجایی که سند نویسان باید بسیار به قانون مسلط باشند و نوع نگارشی متن عقد قرارداد ها و ساید اسناد ثبتی را بدون کوچک ترین اشکالی بنویسند، این سمت یکی از مهم‌ترین و اصلی ترین شغل ها در دفاتر اسناد رسمی به شمار میرود.

 

  • دفتر نویس

دفتر نویسان یا ثبّات در حال حاضر در دفتر خانه ها وجود ندارند اما تا کمتر از ده سال پیش کارمندانی بودند که متن سندهای و قرارداد های تنظیم شده را در دفتر اصلی ثبت میکردند و به امضا طرفین میرساندند. با جایگزینی سیستم ثبت الکترونیکی این شغل به مرور از دفتر خانه ها حذف شد.

 

مراحل تنظیم سند در دفترخانه اسناد رسمی

تنظیم و ثبت سند و قرارداد در دفاتر اسناد رسمی شامل چند مرحله است که با نویدک به ترتیب به آنها میپردازیم. با ما همراه باشید.

  • احراز هویت طرفین با استفاده از کارت ملی هوشمند و شناسنامه
  • احراز اهلیت که گونه ای که یکی یا هر دو طرف محجور، مجنون، کم خرد و زیر سن قانونی نباشد.
  • احراز اصالت برگه های اسنادی و اعتبارسنجی مستندات سند بر اساس مراجع ذی صلاح
  • انجام مقدمات و مکاتبات قانونی واجب و اطمینان حاصل کردن از نداشتن منع قانونی برای تنظیم سند و عقد قرار داد
  • وصول و پرداخت حق‌ التحریر، حق‌ الثبت و سایر هزینه های قانونی دفتر خانه
  • تنظیم برگه های سند توسط سند نویس
  • ثبت سند در سامانه الکترونیکی اسناد قوه قضاییه و همینطور دفتر سردفتر
  • امضای سردفتر در دفتر رسمی و سیستم و همچنین حاشیه سند برای تأیید صحت اطلاعات وارد شده
  • مهر دفترخانه پای قرار داد، سند و همچنین داخل دفتر سردفتر و حاشیه سند مذکور

 

ریز هزینه دفاتر اسناد رسمی و محضر خانه

هزینه های قابل پرداخت در دفاتر اسناد رسمی شامل ریز هزینه هایی میشود که هر کدام بر اساس جدول و فرمولی محاسبه میشوند. شما میتوانید با کمک ابزار آنلاین محاسبه هزینه های دفتر اسناد رسمی برای هر مورد مشخص میزان ریز هزینه ها را بدست آورید. اما به طور کلی ریز هزینه های دفترخانه اسناد رسمی به شرح زیر است:

  • حق ‌التحریر مطابق تعرفه قوه قضاییه
  • حق‌ الثبت مطابق تعرفه قوه قضاییه
  • مالیات و حق التمبر مطابق مقررات و قوانین مالیاتی
  • هزینه صادر کردن الکترونیکی سند و مالیات بر ارزش افزوده آن.

 

دفتر ازدواج و طلاق

دفتر ثبت ازدواج و طلاق دسته­ای دیگر از مراکز و نهاد های ثبت رسمی کشور است که در عین استقلال در زمینه­ی مالی، زیر مجموعه­ی قوه قضاییه و طور ویژه دادگاه خانواده قرار دارد.

دفتر ازدواج و طلاق یکی از سازمان های مسئول ثبت سند در کشور است که از نظر ساختاری بسیار شبیه به دفاتر اسناد رسمی است با این تفاوت که در این دفاتر انحصارا خدمات مربوط به نکاح، طلاق و سایر ثبت و اسناد مربوط به ازدواج و زوجیت انجام میگیرد. در ادامه با نویدک به توضیح مختصری درباره­ی دفاتر ازدواج و طلاق میپردازیم. با ما همراه باشید.

 

وظایف دفتر ازدواج و طلاق

دفاتر ازدواج و طلاق طبق قانون و مقررات وضع شده در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موطف اند موارد زیر را در دفتر های داخل مرکز و سیستم الکترونیکی سازمان اسناد ثبت کنند و بلافاصله یک رو نوشت برای سازمان ثبت احوال جهت درج در برگه­ی اصلی هویتی هر فرد ارسال کنند. وظایف دفاتر رسمی ازدواج و طلاق به شرح زیر است:

 ثبت عقد دائم، ثبت عقد موقت، ثبت طلاق، ثبت رجوع، ابطال نکاح و طلاق و همچنین اجرای مهریه زوجه.

البته لازم به ذکر است که برخی از دفاتر انحصارا دفتر ثبت ازدواج میباشند و در آنها امکان ثبت طلاق وجود ندارد که این امر بسته به سلیقه­ی سر دفتر میباشد. در حقیقت در ابتدا سردفتران تنها حق ثبت ازدواج را دارند و پس از مدتی چناچه مایل باشند با شرکت در آزمون خاصی میتوانند این بخش را نیز به دفتر خانه­ی خود اضافه کنند.

 

مراحل ثبت ازدواج در محضرخانه

ازدواج یکی از زیباترین اصول و احکام دین مبین اسلام که از دیرباز مورد تذکر بزرگان دین و کشور قرار گرفته است. برای ثبت و انجام این عمل خدا پسندانه طی کردن مراحل خاصی لازم است، در اولین قدم پیش از ثبت ازدواج، هر دو طرف باید به دفتر ازدواج مراجعه کنند و معرفی ‌نامه خود دریافت کنند. سپس از به آزمایشگاه های مورد تایید مراجعه کرده و آزمایش ‌هایی مانند اعتیاد را انجام دهند. پس از دریافت نتایج آزمایش‌ ها و دریافت گواهی های مربوط به سو پیشینه­ی زوج، طرفین می‌توانند برای ثبت رسمی نکاح خود به دفتر ازدواج مراجعه کنند. لازم به ذکر است برای عقد رسمی دختران حضور و اجازه­ی پدر آنها لازم است اما برای پسران چنین الزامی وجود ندارد.

در پایان باید گفت هر ازدواج و طلاقی که در دفتر خانه ثبت شود علاوه بر درج در  شناسنامه زوجین، به ثبت‌احوال نیز فرستاده می‌شود و در اصلی ترین سند هویتی فرد ثبت میگردد و تحت هیچ شرایطی امکان اصلاح و تغییر آن وجود ندارد.

حتی در مواردی که دادگاه حکم بر تغییر شناسنامه­ی فرد و پاک شدن نام همسر سابق از آن میدهد نیز سند اصلی تغییر نمیکند و حکم دادگاه به صورت توضیحی به آن اضافه میشود. بنابراین هر فردی پیش از ازدواج می‌تواند از طرف مقابل بخواهد که گواهی تجرد از سازمان ثبت ‌احوال دریافت کند. از آن جایی که این گواهی از سند هویتی اصلی فرد صادر میشود تمامی ازدواج و طلاق ها را در صورت وجود نمایش میدهد و امکان جعل و دست بردن در آن نیز وجود ندارد.

 

هزینه های دفتر ازدواج و طلاق

دفاتر ازدواج و طلاق همانطور که ذکر شد وابستگی مالی به ارگان یا سازمانی ندارند و برای انجام خدمات خود از مراجعین هزینه دریافت میکنند. این هزینه طبق جداول و فرمول های خاصی محاسبه میشود و شامل ریز هزینه های نوشته شده در بخش دفاتر اسناد رسمی میشود. با کمک ابزار آنلاین محاسبه هزینه دفتر ازدواج و طلاق نویدک دیگر نیازی به مراجعه به جداول و استفاده از فرمول های پیچیده برای بدست آوردن هزینه ثبت ازدواج و طلاق نیست.

 

چرا ابزار آنلاین محاسبه هزینه دفترخانه اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق نویدک بهترین گزینه برای استفاده است؟

همانطور که میدانید دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق خدمات مختلفی انجام میدهند و برای هر یک از این خدمات هزینه­ی جداگانه­ای دریافت میکنند. محاسبه هزینه دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق آسان نیست، چرا که علاوه بر هزینه­ی خدمات مبالغی تحت عنوان حق الثبت، حق التحریر، مالیات و ... نیز دریافت میشود که برای عموما درصدی محاسبه میشوند و رقم ثابتی ندارند. از این رو ما در نویدک ابزار آنلاینی را طراحی کرده­ایم که شما تنها با وارد کردن خدمت دفتر خانه­ای مد نظر خود به راحتی و بدون صرف وقت و هزینه بتوانید مجموع مبلغ قابل پرداخت را مشاهده کرده و نیازی به محاسبه دستی هزینه ها و درصد ها نداشته باشید.

 

روش کار با ابزار محاسبه هزینه دفترخانه اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق نویدک

برای کار با ابزار آنلاین محاسبه هزینه دفتر خانه اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق نویدک ابتدا باید از فهرست داخل صفحه نوع دفرخانه را انتخاب کنید. اگر گزینه دفتر اسناد رسمی را انتخاب کنید خواهید دید که بلافاصله برای شما 3 منوی دیگر در صفحه به وجود می­آیند. در اولین منو یا فهرست میتوانید نوع سند را از بین گزینه های اسناد مالی، اسناد غیر مالی و سایر خدمات ثبتی انتخاب کنید.

 پس از انتخاب نوع سند چنانچه اسناد مالی را انتخاب کرده باشید در قسمت بعدی باید نوع سند مالی را از بین گزینه های اسناد معاملات غیر منقول و پیش فروش ساختمان، اسناد رهنی با حق استرداد و ذمه، اسناد اموال منقول ( بهای وسایل نقلیه بر اساس قیمت های اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی ) انتخاب کنید. سپس در آخرین قسمت ارزش سند مالی را به ریال وارد کرده و ابزار آنلاین نویدک به صورت لحظه­ای به شما ریز هزینه ها که شامل: حق التحریر، حق الثبت، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه صدور الکترونیکی سند رسمی، جمع کل، افزایش نیم درصد و جمع کل با حق الثبت دوم؛ میشود را نشان میدهد.

اگر در قسمت انتخاب نوع سند، سند غیر مالی را انتخاب کنید فهرست جدیدی برای شما به نمایش در می­آید که در آن باید عنوان سند غیر مالی مورد نظر را از بین گزینه های : وکالت نامه های فروش یا انتقال ملک، وقف نامه، تقسیم نامه برای هر واحد تقسیم مال منقول نظیر خودرو و غیر منقول مانند زمین، آب و قطعه تفکیکی، تعهدنامه دانشجویی که به نفع مراکز آموزش عالی یا آموزش و پرورش و صندوق های مربوط به آن ها تنظیم می شود، تنفیذ نامه، رضایت نامه، اقرار نامه، تعهد نامه، متمم قرارداد، اقاله صلح دعاوی و قراردادهای غیر مالی، تعویض یا ضم وثیقه، سایر وکالت نامه ها، وصیت نامه و سایر اسناد غیر مالی؛ انتخاب کنید. سپس ابزار آنلاین نویدک به صورت لحظه­ای به شما ریز هزینه ها که شامل مواردی مشابه با نتایج قسمت سند های مالی است را نشان میدهد.

اگر در قسمت انتخاب نوع سند، سایر خدمات ثبتی را انتخاب کنید فهرست جدیدی برای شما به نمایش در می­آید که در آن میتوانید خدمت ثبتی مورد نظر خود را از بین گزینه های: فک رهن یا فسخ سند، استعلام از سازمان ثبت یا سایر ادارات و پاسخ به استعلامات، گواهی امضا، صدور گواهی علت عدم ثبت سند ( موضوع بند 89 مجموعه بخشنامه های ثبتی )، تهیه رونوشت از دفتر ثبت، تصدیق مطابقت رونوشت و فتوکپی با اصل، صدور اجرائیه، ثبت عزل یا استعفای وکیل و فسخ در حاشیه سند و ملاحظات ثبت دفتر، صدور اخطاریه و اطلاع نامه، امور مربوط به قبوض سپرده، تصدیق مطابقت رونوشت و فتوکپی با اصل از اسناد و مدارک دفترخانه، تصدیق مطابقت فتوکپی با اصل اسناد مالکیت در صورتی که توسط ذینفع تهیه گردد؛ انتخاب کرده و سپس به صورت لحظه­ای ابزار آنلاین نویدک ریز جمع کلی به همراه ریز هزینه­های مربوطه را به شما نشان میدهد.

اگر در اولین گزینه نوع دفترخانه را بر روی دفاتر ازدواج و طلاق قرار دهید، فهرست جدیدی برای شما باز میشود که در آن میتوانید از بین خدمات دفاتر ازدواج و طلاق گزینه­ی مورد نظر را انتخاب کنید. خدمات دفاتر ازدواج و طلاق مانند خدمات دفاتر رسمی انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر میشود: ثبت واقعه ازدواج، صدور اجرائیه، ثبت واقعه طلاق رجعی، استعلام، ثبت واقعه طلاق بائن، ثبت رجوع و رجوع به مابذل و بذل مدت و فسخ نکاح، تهیه رونوشت از ثبت واقعه ازدواج و طلاق، تهیه رونوشت از ثبت واقعه ازدواج و طلاق، ابطال سند ازدواج و طلاق طبق حکم مرجع قضایی، تنظیم و صدور هر برگ قبض، صورت جلسه طلاق رقعی، صدور اخطاریه و اطلاع نامه.

موارد ذکر شده در بالا هر کدام هزینه­ی متفاوتی دارند و شما میتوانید با انتخاب هر گزینه از جمع کلی و ریز هزینه های مرتبط با آن خدمت دفتری مطلع شوید.

 

پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.

به اشتراک بگذارید

نظر خود را بنویسید