بینایی سنجی رنگ‌ ها

از بین هر کادر ، موردی که دارای رنگ متفاوت است را انتخاب کنید؛ باید بدانید در صورتی روی کادر اشتباهی کلیک کنید بخشی از زمان باقی مانده را از دست می دهید


مهلت شما شروع نشده
امتیاز 0 امتیاز
اشتباهات 0 اشتباه

11-15 قدرت بینایی سگ ها 15-20 قدرت بینایی گربه ها 21-30 قدرت بینایی شاهین 31 به بالا قدرت بینایی استثنایی

آزمون آنلاین بینایی سنجی رنگ‌ها

در قرن هفدهم میلادی اسحاق نیوتن دانشمند، ریاضیدان و کاشف بزرگ انگلیسی، کشف کرد که اگر نور خورشید از یک شی منشور مانند عبور کند، به رنگ‌های قابل رؤیت تجزیه می‌شود. نیوتن همچنین کشف کرد که هر رنگ از یک طول موج خاص و متفاوت تشکیل شده و قابل تجزیه به رنگ‌های دیگر نیست.

تست ها نشان داده اند که چشم انسان به ‌طور طبیعی شش تا هفت میلیون حسگر مخروطی دارد و وظیفه­ی آنها این است که با توجه به بازتاب نور از هر جسم، رنگ آن را تجزیه و تحلیل کنند.

این  سلول های مخروطی در پشت چشم قرار می گیرند و نور از راه مردمک به آنها وارد میشود. در ساختار شبکیه­ی چشم سه نوع سلول مخروطی وجود دارد که هر یک از این سه نوع با بخش متفاوتی از طیف نور هیجان زده می شوند. هر یک از این حسگر ها به یکی از طول موج های کوتاه، متوسط و یا بلند حساس هستند و به ترتیب رنگ آبی، رنگ سبز و رنگ قرمز را جذب می‌کند. و همچنین وقتی طول موج یا فرکانس رنگی بین طول موج این سه رنگ قرار داشته باشد، برای دیدن آن سه حسگر به اندازه های متفاوت تحریک می‌شوند.

وقتی نور به یک جسم برخورد می کند آن جسم مقداری از نور را جذب میکند و مابقی را انعکاس میدهد می کند. در حقیقت طول موج های منعکس شده هستند که مشخص می کنند چه رنگی را ببینید. نکته اینجاست که هر ماده ای بعضی از فرکانس ها را جذب و برخی را منعکس می کند. فرکانس هایی که جذب شده­اند به چشم مخاطب نمیرسند و بنابراین رنگ آنها قابل تشخیص نیست. پس در نتیجه تنها رنگ هایی قابل درک هستند که طول موجشان از جسم بازتاب یافته است. با نویدک همراه باشید.

جالب است بدانید اگر تمام طول موج های نور توسط جسمی بازتاب بشود، آن جسم سفید به نظر می رسد و برعکس اگر تمام طول موج های نور توسط جسمی جذب شوند، آن جسم سیاه به نظر می رسد. در ادامه توضیحات مربوط به تست بینایی سنجی نویدک به توضیح کور رنگی میپردازیم.

 

اختلال در تشخیص رنگ یا کور رنگی چیست؟

اختلال در دیدن رنگ ها یا کور رنگی به حالتی گفته میشود که توانایی فرد در تشخیص رنگ و سایه متفاوت با حالت طبیعی باشد. به طور تقریبی سیصد میلیون نفر در دنیا به این مشکل دچار هستند. اختلال بینایی رنگ ها، در مردان بیشتر از زنان است، اطلاعات تخمین زده شده نشان میدهند که  از هر 12 مرد در جهان 1 نفر از این موضوع رنج میبرد و این در حالی است که از هر 200 زن تنها 1 نفر به این اختلال دچار میشود و 95 درصد از جامعه افراد دارای اختلال رنگ در بینایی را مردان  تشکیل میدهند.

این اختلال عموما یک اختلال ارثی است و از طریق مادر به فرزند منتقل میشود، اما می تواند در اثر بعضی از بیماری ها، ضربه ها یا به عنوان عوارض جانبی داروهای خاص ایجاد شود. در حقیقت این اختلال در بینایی رنگ، نتیجه عدم تعادل در مخروط موجود در شبکیه چشم است که پیشتر به توضیح آن پرداختیم. برای شناختن انواع اختلال دید رنگ ها با تست بینایی سنجی نویدک همراه باشید.

 

انواع مختلف اختلال در بینایی رنگ ها

اختلال دیدن رنگ ها یا کور رنگی انواع مختلفی دارد که اختلال در دیدن رنگ های سبز و قرمز و تشخیصشان از همدیگر شایع ترین نوع این مشکل است. این اختلال که زیر مجموعه اختلال دو رنگ بینی میباشد 98 درصد از افراد دارای اختلال کور رنگی از تشکیل میدهد و این افراد نمیتوانند تفاوت رنگ های قرمز، نارنجی، صورتی، قهوه­ای و آبی را از یکدیگر تشخیص دهند.

بعد از اختلال سبز-قرمز، بیشترین درصد مشکلات بینایی رنگی مربوط به  آن گروه از افرادی هستند که در تشخیص رنگ آبی و زرد از یکدیگر مشکل دارند. با اینکه کور رنگی انواع زیادی دارد اما بر خلاف تصور عموم مردم ، تک رنگ بینی یا کور رنگی کامل بسیار نادر است. فرد مبتلا به این نوع از اختلال بینایی رنگی همه چیز را سیاه، سفید و خاکستری میبیند. این بیماری انواع مختلفی دارد از جمله دو رنگ ‌بینی و سه رنگ بینی غیر عادی.

 

دو رنگ بینی زمانی ایجاد می‌شود که یکی از سه نوع سلول مخروطی فاقد رنگ‌دانه باشد. که خود شامل سه زیر شاخه میشود

  1. سرخ‌ کوری که در آن فرد بیمار توانایی تمایز دادن رنگ قرمز از سبز و زرد را ندارد.
  2. سبزکوری که در آن فرد بیمار توانایی تمایز دادن رنگ سبز از زرد و قرمز را ندارد.
  3. آبی‌کوری که در آن فرد بیمار توانایی تمایز دادن رنگ های آبی و سبز از همدیگر را ندارد.

 

سه‌رنگ‌بینی غیر عادی یکی از انواع شایع اختلال بینایی رنگی است که در آن هر سه نوع سلول مخروطی فعال هستند اما تحریک‌پذیری یکی از آن‌ها نسبت به طیف نور تغییر کرده است که خود شامل دسته های زیر میباشد.

  1. سرخ‌ دشوار بینی یکی از این حالات است که حساسیت گیرنده‌های مخروطی رنگ قرمز تغییر می‌یابد و تشخیص دو رنگ قرمز و سبز را برای شخص بیمار دشوار می‌کند.
  2. سبز دشوار بینی نوع بسیار شایعی از این بیماری است که در آن تشخیص دو رنگ قرمز و سبز به دلیل کاهش حساسیت گیرنده‌های مخروطی رنگ سبز دشوار می‌شود.
  3. آبی ‌دشوار بینی نوع نادری است که در آن حساسیت سلول‌های مخروطی نسبت به رنگ آبی کاهش می‌یابد و تمایز رنگ های آبی و زرد برای شخص بیمار دشوار میشود.

آخرین نوع مشکل بینایی رنگی، رنگین بینی است که در آن اجسام دارای رنگ به رنگی دیگر و اشیای بدون رنگ، رنگین دیده میشنود.

 

از جمله افرادی که به اختلالات بینایی رنگی مبتلا هستند میتوان به مارک زاکربرگ مؤسس فیس‌بوک، کریستوفر نولان کارگردان سینما، ادی ردماین بازیگر انگلیسی و شاهزاده ویلیام نوه­ ی ملکه ­­ی انگلستان اشاره کرد.

با اینکه متاسفانه کور رنگی هیچ درمانی ندارد اما تشخیص زودرس آن می‌تواند مانع بروز مشکلات آموزشی در کودکان شود. و همینطور تشخیص آن برای بزرگسالان هم بسیار واجب است و از این رو میتوانید از تست بینایی سنجی رنگ نویدک استفاده کنید. بعضی از مبتلایان از لنزهای مخصوصی استفاده می‌کنند که هم به صورت لنز تماسي و هم به صورت لنز عینک وجود دارد. در خیلی موارد بیماران به جای تشخیص رنگ ممکن است ترتیب قرارگیری را بخاطر بسپارند. به عنوان مثال فرد مبتلا بخاطر می‌سپارد که چراغ قرمز همیشه بالای چراغ راهنمایی و چراغ سبز پایین قرار دارد.

 

روش کار تست بینایی سنجی رنگ ها در نویدک

در تست بینایی سنجی رنگ ها شما برای هر مرحله 60 ثانیه زمان دارید تا جعبه­ای که رنگ آن با بقیه متفاوت است را پیدا کنید، لازم به ذکر است که با هر اشتباه 4 ثانیه از زمان شما کاسته میشود.

در انتها با توجه به امتیاز بدست آمده، میتوانید قدرت بینایی رنگ خود را از جدول پایین صفحه بدست آورید.

 

پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.

به اشتراک بگذارید

نظر خود را بنویسید