آموزش رایگان گرافیک
به ارتباط بصری و خلق سلسله عوامل تصویری با استفاده از رنگ، عکس و تایپ برای بیان یک مفهموم در جهت هدفی مشخص، طراحی گرافیک می گویند؛ همانطور که میدانید فرد هنرمند و طراح برای انجام این کار به نرم افزارهایی از جمله : فتوشاپ، کورل، ایندیزاین، ایلوستریتور و افترافکت نیاز دارد؛ در این مقاله ما قصد داریم به آموزش گرافیک و معرفی نرم افزارهای گرافیکی به صورت کاملا رایگان بپردازیم.
آشنایی با نرم افزار فتوشاپ
حتی اگر تا به حال بر روی کامپیوتر با عکسها سروکار نداشته اید باز هم اسم فتوشاپ به گوش شما خورده است. فتوشاپ نرمافزار فوق قدرتمندی است که توسط بسیاری از طراحان و عکاسان حرفه ای مورد استفاده قرار میگیرد. با آموزش فتوشاپ میتوان تقریبا هرگونه ادیت مورد نظر بر روی عکس هر را اعمال نمود. قیمت این نرم افزار در سایر نقاط جهان بسیار بالا است و فقط در صورت استفادهی حرفه ای خریداری میشود و معمولا کاربران عادی برای رفع نیاز خود به ادیت عکس ها از نرم افزار های سطح پایین تر استفاده میکنند.
از آنجایی که این نرم افزار فوق حرفهای میباشد، نیازی وجود ندارد که برای انجام دادن کارهای خود تمام قابلیت های آن را یاد بگیرید و معمولا هر کاربری در سطح نیاز خود به آموزش فتوشاپ میپردازد. ورژن کامل فتوشاپ که دارای تمام امکانات و قابلیتهای ارائه شده است به Photoshop CC شهره است اما در صورت تمایل به داشتن ویژگی های گزینشی و محدودتر میتوانید از Photoshop Elements یا نرم افزارهای موبایل آن استفاده نمایید. قابلیت ها و کاربردهای این نرم افزار به طور کلی در ادامه توضیح داده شده است.
ادیت کردن عکسها
اصلیترین قابلیت و کارکرد نرم افزار فتوشاپ ادیت کردن عکس ها است. حتی بعد از نزدیک به ۲۵ سال رقابت، این نرم افزار از جایگاهی دست نیافتنی در این زمینه برخوردار است. به جرات میتوان گفت که میتوانید هر پیکسلی از عکس را به هر صورتی که دوست دارید تغییر دهید. در صورت آموزش فتوشاپ و استفاده از آن میتوانید رنگ ها را تقویت کرده و کنتراست را افزایش دهید، عکس ها را برش دهید و عکسهای قدیمی سیاه و سفید را کاملا مدرن، زنده و رنگی نمایید.
همچنین میتوانید با استفاده از قلم های با سایزها و اثرات مختلف، با دست هایی کاملا باز تمام آنچه میخواهید را با عکس انجام دهید. معمولا فرآیند ادیت عکس ها این روزها همچون یک هنر در نظر گرفته میشود زیرا میتوانید با تغییرات بینهایتی که ممکن است، حال و هوای عکس را به هر شکلی که مطلوب شما است تبدیل کنید.
یکی دیگر از قابلیت های فتوشاپ در زمینه ادیت تصاویر، امکان ساخت فایل لایه باز یا طرح لایه باز می باشد که با فرمت PSD تولید میشوند و شما میتوانید در هر زمانی که خواستید آنها به صورت لایه لایه ویرایش کنید.
نقاشی دیجیتال
بیشتر نقاشی ها، کارتونها، صفحات کتابها و مجلات و دیگر تصاویری که در دنیای مجازی میبینید به وسیلهی قلم و بوم و کاغذ خلق نشده اند بلکه توسط کامپیوتر تولید گشته اند. فتوشاپ یکی از محبوب ترین نرم افزارهای دارای قابلیت نقاشی دیجیتال است. با استفاده از ابزارهایی نظیر تبلت های بخصوص شما میتوانید بدون دردسر و براحتی این کار را انجام دهید. با پیگیری مطالب آموزش فتوشاپ میتوانید رنگها را مطابق میل خود ترکیب نمایید، افکت های مختلف را به تصویر اضافه کنید و در صورت اشتباه به راحتی تصویر خود را اصلاح کنید. نقاشی دیجیتال امروزه یکی از مهمترین منابع خلق تصاویر است و کمتر نرم افزاری مانند فتوشاپ توانایی آن را دارا میباشد.
طراحی گرافیکی
بسیاری از ابزار و قابلیت های نرم افزارهای مخصوص طراحی گرافیکی به صورت کامل در این نرم افزار تعبیه شده اند و در آموزش فتوشاپ ارائه میشوند. شاید این نرم افزار بهترین گزینهی موجود برای طراحی گرافیکی نباشد ولی میتواند در خیلی از قابلیت ها با دیگر نرم افزارها رقابت کند. بنابراین اگر گهگاه و به صورت مناسبتی کارهای طراحی بر روی کارت، تی شرت و یا لوگو را انجام میدهید میتوانید روی فتوشاپ حساب باز کنید. کارهای سبک گرافیکی بهتر است با نرم افزارهایی که ساده و به دور از شلوغی هستند انجام بگیرد.
طراحی سایت
در اصول آموزش فتوشاپ معمولا به این نکته اشاره میشود که یکی از مهمترین مراحل طراحی سایت ساختن یک مدل از طرح نهایی است که نشان میدهد سایت در نهایت به چه شکل خواهد بود؛ این مرحله معمولا توسط بسیاری از افراد آماتور نادیده گرفته میشود و مستقیما به کد نویسی پرداخته میشود ولی اگر زمان لازم برای تکمیل تصویر نهایی سایت گذاشته شود موفقیت حاصل شده بسیار چشمگیرتر خواهد بود. در صورت پرداختن مستقیم به برنامه نویسی مجبور خواهید شد بعد از اتمام آن، مرتب به عقب بازگردید و اصلاحات زیادی انجام دهید. بنابراین بهتر است فرایند استاندارد و حرفه ای طراحی سایت را ابتدا از فتوشاپ آغاز نمایید.
ادیت ویدئوها
شاید این ویژگی برای کسانی که با فتوشاپ آشنا نیستند عجیب و غافلگیر کننده به نظر برسد ولی بخش کوچکی از آموزش فتوشاپ به ادیت ویدئو ها اختصاص دارد. البته قرار نیست که بتوانید با این نرم افزار فیلم های هالیوودی را تدوین کنید و یا فیلم کوتاه بسازید اما در هر صورت گزینه های خوبی برای ادیت کلیپ های کوتاه در اختیار شماست. شما برای ادیت ویدئوها تقریبا به تمامی لایههایی که برای ادیت عکس موجود بودند دسترسی دارید.
آشنایی با نرم افزار ایلوستریتور
ایلوستریتور یکی دیگر از نرم افزارهای شرکت ادوبی است که برای طراحی، نقاشی، خلق تصاویر و آثار هنری با استفاده از سیستم عامل ویندوز و مک بر روی کامپیوتر تولید شده است. این نرم افزار ابتدا در سال ۱۹۸۷ روانه بازار شد و از آن زمان به طور مرتب ورژن های جدید و متفاوت آن آپدیت شده و روانهی بازار میشود و در حال حاضر بخشی از پروژهی ابر خلاق ادوبی میباشد.
آموزش ایلوستریتور مورد استفاده و کاربرد بسیاری از طراحان گرافیک، طراحان سایت، هنرمندان آثار بصری و تصویرگران حرفه ای سراسر جهان است که از طریق آن به خلق آثار هنری بصری با کیفیت میپردازند. این نرم افزار مجهز به انواع ابزار لازم برای خلق تصاویر متفاوت است و در این راه از هیچ گزینه ای کوتاهی نکرده است. آموختن این نرم افزار برای تمام فعالان عرصه گرافیک اجتناب ناپذیر به نظر میرسد و همچنین میتواند حرفهی کاری مناسبی نیز باشد.
قابلیت ها و کاربردهای ایلوستریتور
ادوبی ایلوستریتور برای خلق گسترهی متنوعی از تصاویر دیجیتال و پرینت شده نظیر کارتونها، چارتها، دیاگرام، گراف، لوگوها، و دیگر تصاویر به کار میرود. در آموزش ایلوستریتور این قابلیت به کاربر آموخته میشود که تصویری آنالوگ را وارد کرده و از آن به عنوان راهنمایی برای ترسیم یک شی بهره ببرد. این میتواند شامل رنگ آمیزی دوباره و یا طرح زدن دوبارهی تصویر باشد.
همچنین با استفاده از این نرم افزار میتواند متن ها را نیز به شیوههای مختلف به بازی بگیرید و تغییر دهید که این قابلیت باعث میشود این نرم افزار برای طراحی محصولاتی نظیر کارت پستال، پوستر و دیگر محصولات بصری که حاوی متن هستند بسیار مناسب باشد. در این میان توانایی ایلوستریتور برای انحنا دادن به نوشته ها، برای طراحان لوگو بسیار پرکاربرد است. همچنین با بکارگیری و آموزش ایلوستریتور در طراحی سایت میتوان برای ترسیم شکل نهایی آن از این نرم افزار بهره برد و همچنین آیکون های سایت و دیگر محیط های نرم افزاری را با استفاده از آن طراحی کرد.
ابر خلاق ادوبی
همان طور که پیشتر ذکر شد این نرم افزار بخشی از مجموعهی ابر خلاق ادوبی میباشد. به این معنا که به صورت یک مجموعهی کامل در کنار محصولاتی نظیر فتوشاپ، ایندیزاین، افتر افکت و پریمیر پرو ارائه میشود. بسیاری از کاربران حرفه ای بعد از طراحی به وسیلهی ایلوستریتور ترجیح میدهند که ادامهی کارهای گرافیکی برای پیشرفت تصویر را در نرم افزارهای بهینه تری نظیر فتوشاپ انجام دهند. با این حال امکان تهیه این نرم افزار به صورت تکی و جداگانه نیز وجود دارد. همچنین این امکان وجود دارد که از خروجی های فتوشاپ و نرم افزار های مشابه نیز به عنوان ورودی ایلوستریتور استفاده شود تا طراحی های نهایی، اضافه کردن متن و ... بر روی آن انجام بگیرد.
گرافیک وکتور در ایلوستریتور
یکی از ویژگی های مهم ایلوستریتور این است که کیفیت تصاویر تولیدی در آن، مستقل از رزولوشن نمایشگری است که در آن تصویر میشود. این مسئله در آموزش ایلوستریتور به این معنی است که میتوانید تصاویر تولید شده در آن را بدون کاهش کیفیت بزرگ نمایی یا کراپ کنید. این قابلیت از خصوصیات گرافیک وکتور است که از روابط ریاضی در توصیف خطوط،منحنی ها و دیگر بخشهای یک تصویر استفاده میکند. برای مثال در نرم افزارهایی نظیر فتوشاپ، تصاویر کاملا به رزولوشن نمایشگر شما وابسته اند و در صورت بزرگنمای از کیفیت آنها کاسته میشود اما زمانی که از گرافیک وکتور برای طراحی استفاده میشود هر نقطه از عکس دارای موقعیت مکانی خاصی خواهد بود که با بزرگنمایی نیز نسبتش با دیگر نقاط را حفظ میکند و اطلاعات مربوط به آن نظیر رنگ،انحنا، شکل و قطر در آن ذخیره شده است.
فرمتهای خروجی موجود در ایلوستریتور
توانایی و قابلیت خاص ایلوستریتور در استفاده از گرافیک وکتور به این معنی خواهد بود که باید فرمتهای خروجی به خصوصی نیز داشته باشد. در ادامه به توضیح برخی از آنها میپردازیم که در مباحث آموزش ایلوستریتور بسیار مهم میباشند:
- PDF یکی از فرمت های خروجی است که این امکان را فراهم میکند که تصاویر مستقل از نوع سخت افزار، نرم افزار یا سیستم عامل به نمایش در آیند. این خروجی در حقیقت المان های اطلاعاتی تصاویر را در یک فایل منفرد ذخیره سازی میکند.
- EPS یا پسانوشتارها خروجیهایی با محدودیتهای مضاعف هستند که ممکن است دارای زیر شاخه هایی نیز باشند. این خروجی شامل تصویری با رزولوشن پایین از فایل نهایی است که کار را برای نمایش در دیگر نرم افزارها راحت مینماید.
- از دیگر خروجی های آن می توان از WMF، VML و SVG نام برد.
البته این خروجیهای اختصاصی این نرم افزار میباشند و غیر از آنها فرمت های معمول نظیر DWG، BMP، SWF، PNG و JPEG نیز ممکن است.
تفاوت های ایلوستریتور در مک و ویندوز
ایلوستریتور از فرمتی استفاده میکند که دارای قابلیت سازگاری با هر دو ورژن مک و ویندوز میباشد و به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به تبدیل، فایل ها را در سیستم عامل های متفاوت به کار ببرید. اگر از پسوند .ai استفاده شود این فرآیند بهتر صورت میگیرد زیرا ویندوز به راحتی تشخیص میدهد که این فایل متعلق به ایلوستریتور میباشد. بنابراین در مجموع، جدا از کلید های میانبر و فضای کاربری، تفاوت چندانی در استفاده و آموزش ایلوستریتور وجود ندارد.
آشنایی با نرم افزار کورل دراو
کورل دراو یکی از نرم افزارهای نقاشی بر اساس وکتور گرافیک است که عمدتا برای آفریدن لوگوها، علائم و نشانههای گرافیکی و تصاویر وکتوری، و همچنین ایجاد فونت های جدید (اگر همیشه برایتان سوال بوده که چطور شخصی فونتهای جدید خلق میکند، باید بدانید که چنین نرم افزارهای استفاده میکرده است و البته کورل دراو بسیار کار شما را در این کار راحت میکند) استفاده میشود.
در آموزش کورل دراو نیز معمولا به طور اختصاصی به بحث فونت ها پرداخته میشود. این نرم افزار توسط کمپانی کورل و در سال ۱۹۸۹ تولید شده است و اولین نرم افزار طراحی تولید شده برای سیستم عامل ویندوز لقب گرفته است.کورل دراو نرم افزار فوق العاده ای است که مانند هر نرم افزار دیگری ابتدا لازم است برای بهره بردن از حداکثر تواناییهای آن، آموزش کورل دراو را دنبال نمایید، به خوبی با محیط کاربری آن آشنا شوید و به آن عادت نمایید. در مقایسه با ایلوستریتور، کورل دراو در مواردی برتریهایی دارد ولی ممکن است نتیجهی کار نهایی به قدرت آن نباشد.
استفاده از چنین نرم افزارهایی کاملا وابسته به نیاز شما است. آشنایی با محیط آن میتواند به شما کمک کند تا قبل از تصمیم گرفتن به طراحی، کورل دراو را به عنوان ابزار انتخاب نمایید. در هر صورت این نرم افزار مجموعهی کاملی از ابزار های طراحی هنری و بصری را در اختیار شما میگذارد. همچنین قابلیت طراحی سه بعدی و استفاده از افکت های متنوع سایه زنی و رنگ آمیزی نیز درون نرم افزار و آموزش کورل دراو تعبیه شده است و لازم نیست برای انجام این فرآیند ها به نرم افزار های دیگر رجوع نمایید.
با استفاده از خط کشها و مقیاس های متفاوت تعبیه شده در نرم افزار میتوانید طراحی خود را در بالاترین حد دقت انجام دهید. همچنین در آخرین ورژن این نرم افزار قابلیت های اتوماتیکی پیشبینی شده است که باعث تقویت مراحل مختلف طراحی شما شده و میتوانند در صورت دلخواه مورد استفاده قرار بگیرند، قابلیت هایی نظیر، تشخیص اشکال، تقویت نشانهها، همترازی متون و ...
تصاویر وکتور گرافیک در کورل دراو
مهم ترین مبحث آموزش کورل دراو به ویژگی های گرافیکی آن می پردازد. کورل دراو این قابلیت را دارد که تصاویر را با الگوریتم وکتور گرافیک تولید کرده و در اختیار کاربر قرار دهد. این ویژگی باعث میشود تصویر برای بزرگ نمایی در ابعاد مختلف مناسب باشد زیرا با استفاده از این تکنولوژی، پیکسل ها و رزولوشن نمایشگر اهمیتی ندارند و نقاط و رنگ ها با روابط ریاضی به هم مرتبط میشوند. با استفاده از این خصوصیت میتوانید با خیال راحت تنها بر روی طراحی متمرکز باشید و کار نهایی را در موارد مختلفی استفاده نمایید. برای درک بهتر این خصوصیات بهتر است بدانید که برای مثال، نرم افزار فتوشاپ که بر پایه پیکسل به ادیت می پردازد، نمی تواند در صورت بزرگنمایی همان کیفیت اصیل عکس را حفظ نماید زیرا مشخصات هر پیکسل ثابت است.
مقایسهی کورل دراو با مجموعهی فتوشاپ و ایلوستریتور و برتر دانستن آنها کار درستی نیست زیرا هر کدام با توجه به قابلیت ها و کاربرد های شان برای رفع نیاز های خاصی تهیه شده اند. کورل دراو برای یک شخص مدیر و برنامه ریز بصری، بدون تصمیم برای تبدیل آن به وبسایت یا دیگر کاربری های آنلاین بسیار مناسب خواهد بود. با صرف پول و انرژی کمتر و با آسودگی بیشتر به تصویری متناسب با نیاز خود دست پیدا خواهید کرد. یک مثال روزمره شاید این تفاوت را بهتر روشن کند؛ فرض کنید در ساعت ۱۱ صبح بعد از صرف صبحانه گرسنه شده اید و تا زمان صرف ناهار باید چند ساعتی را منتظر بمانید. کدام مناسب تر است؟ خوردن یک سیب یا سفارش دادن یک وعده مک دونالد با تمام مخلفات؟
قابلیت های کاربردی و عملی
طراحی پوستر و آموزش کورل دراو تکنیکی بسیار آزادانه و خلاقانه است زیرا کمتر قانون و دستورالعملی برای پیروی کردن وجود دارد. چیزی که در کمتر نرم افزاری مشاهده میشود. تمام اشکال اساسی و پایه ای که در زندگی روزمره با آنها سروکار دارید نظیر اموجیها، کارتون ها و ... برای ساختن انواع استیکر کاربردی در اختیار شما قرار دارند.
همچنین ابزار های لازم و اختصاصی برای خلق سادهی آنها درون نرم افزار تعبیه شده اند که باعث میشوند بتوانید به راحتی کارت دعوتهای ساده و زیبا را حتی در صورت آماتور و تازه کار بودن طراحی کنید. در آموزش کورل دراو تاکید میشود که این نرم افزار، طراحی را از ساده ترین مراحل آن یعنی ترسیم خطوط و اشکال اساسی برای شما ممکن میکند و در عین حال با پیش رفتن فرآیند طراحی، دقیق ترین و قوی ترین امکانات و تکنولوژی های لازم برای خلق آثار بصری دیجیتال با کیفیت بی نظیر را برای شما فراهم میکند.
کورل دراو به گونه ای بهینه شده است که قابلیت سازگاری و کار کردن با دیگر نرم افزارها را نیز داشته باشد برای مثال، نرم افزار هایی نظیر کورل فوتو پینت، که پس از طراحی گرافیکی می توانند وظیفهی ادیتهای جزیی را به عهده داشته باشند. همچنین گسترهی متنوعی از فرمت های خروجی و ورودی در نظر گرفته شده خیال شما را از بابت قابلیت استفادهی آنها در دیگر نرم افزار ها راحت میکند.
آشنایی با نرم افزار افترافکت
افتر افکت نرم افزاری کاربردی برای خلق تصاویر و گرافیک های متحرک و اختصاصی در ویدئو ها، محتواهای آنلاین و ارائه ها می باشد که توسط شرکت ادوبی تولید شده است. این نرم افزار برای هر دو سیستم عامل مک و ویندوز ارائه شده است. آموزش افترافکت به طور گسترده ای در تلویزیون و پست پروداکشن فیلمهای سینمایی، ساختن جلوه های ویژه ی تصویری و انیمیشن کاربرد دارد. این نرم افزار در ابتدا توسط کمپانی علم و هنر در رود آیلند ایالات متحدهی آمریکا در سال ۱۹۹۳ روانه بازار شد و تنها برای سیستم عامل های مک قابل استفاده بود.
افتر افکت در ابر خلاق
در آموزش افتر افکت این تمایل وجود دارد که این نرم افزار به عنوان گزینهی استاندارد طراحی افکت های بصری و گرافیکهای متحرک معرفی شود. این نرم افزار بخشی از مجموعهی ابر خلاق شرکت ادوبی میباشد که در کنار نرم افزار های دیگری نظیر فتوشاپ، ایلوستریتور و ایندیزاین، تیم اختصاصی طراحی محصولات گرافیکی را تشکیل میدهند و در صورت تهیهی این مجموعه به صورت خودکار آپدیت شده و به روز ترین امکانات را در اختیار شما قرار میدهند. این همکاری باعث میشود استفاده از دیگر نرم افزار ها در صورت نیاز بسیار راحت تر گردد. همچنین به شما این اجازه را میدهد که تنظیمات خود را بر روی هر سیستم عامل دیگری سینک کنید. اگر تمایلی به استفاده از این مجموعه در کنار هم ندارید میتوانید افتر افکت را به صورت جدا نیز تهیه و استفاده نمایید.
افتر افکت چه کاربردهایی دارد؟
کارهایی زیادی است که می توانید پس از آموزش افتر افکت با این نرم افزار انجام دهید. میتوانید برنامهای تکنیکی و خلاقانه ایجاد کنید و آثار دو بعدی را برای فضای ۳ بعدی – با ترکیب، آفرینش و استایل بخشیدن – بهینه نمایید. با توجه به نقش شما، توانایی ها و قابلیت های نرم افزار متغیر خواهد بود. این نرم افزار میتواند به شما در طراحی عناوین، شخصیتهای کارتونی دو بعدی و خیلی موارد دیگر کمک نماید. البته اگرچه میتواند تمام این کار ها را انجام دهد اما مشابه نرم افزار های ادیت ویدئو نخواهد بود. آموزش افتر افکت به شما نشان میدهد که این نرم افزار معمولا زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که نیاز به اعمال افکت ها و تغییراتی پس از تولید اثر وجود داشته باشد.
آموزش افتر افکت برای چه افرادی مناسب است؟
افتر افکت نرم افزاری تخصصی است که اساسا توسط ادیتور های ویدئو، هنرمندان، طراحان گرافیک، رسانه های اجتماعی و رسانه های دیجیتال، تولید کننده های ویدئویی، طراحان و سازندگان گرافیکهای متحرک و انیمیشن سازان مورد استفاده قرار میگیرد. اگر میخواهید در کار با این نرم افزار حرفه ای باشید باید آموزش افتر افکت را به طور کامل پیگیری کرده و با تمرین زیاد مهارت های خود را افزایش دهید تا به اصطلاح دست سریع تری در هنگام کار با آن داشته باشد.
اطلاعات کلی
این نرم افزار به دلیل کاربری خاص خود اهمیت زیادی به بخش فرمت های ورودی و خروجی خود می دهد. انواع فایل ها اعم از صوتی، عکی، ویدئو و انیمیشن، پروژه ها و خروجی های نرم افزار های مختلف قابلیت این را دارند که به عنوان ورودی در افتر افکت مورد استفاده قرار بگیرند. نکته ای که در آموزش افتر افکت به آن اشاره میشود این است که حتی با استفاده و نصب کدک (codec) میتوان این فرمت ها را افزایش نیز داد.
برای آموزش افتر افکت راههای متفاوتی وجود دارد. میتوانید به کلاسهای حضوری مراکز آموزش مراجعه کرده و یا آموزشها را به صورت آنلاین دنبال کنید. البته مسلما نیاز نیست بیش از اندازه برای آموزش افتر افکت هزینه نمایید زیرا هر نرم افزاری در صورت صرف کردن وقت کافی و پشتکار حتی بدون استاد نیز قابل یادگیری است.
افتر افکت از یک سیستم لایه ای برای اعمال تغییرات در طراحی ها بهره میبرد. به عبارت دقیق تر لایه های متفاوت که جلوهی بصری مختلفی را ارائه میکنند، به طور همزمان بر روی تصویر مورد نظر شما قرار میگیرند، مانند یک طلق شیشهای شفاف. مخزن بی نهایتی از این لایه ها در این نرم افزار موجود است و ما در آموزش افتر افکت یاد خواهید گرفت که چگونه خودتان لایه های مورد نظرتان را بسازید و به کار بگیرید. همچنین افکت های شبیه سازی نظیر حرکت باران یا مو نیز به صورت پیش فرض وجود دارند.
طراحی عناوین نیز به بهترین و حرفه ای ترین شکل ممکن در افتر افکت انجام میشوند. شما میتوانید با دست باز تقریبا هر کاری که برای طراحی عنوانهای متحرک پروژهی ویدئویی خود در ذهن دارید را پیاده کنید. لیست کردن این ویژگی ها میتواند صفحات زیادی را پر کند. اما شاید همین کافی باشد که باز تاکید کنیم این نرم افزار تقریبا پر استفاده ترین و استاندارد ترین نرم افزار طراحی تصاویر متحرک و جلوه های ویژه است، بنابراین اگر کمی به ویدئوهایی که پیش از این دیده اید فکر کنید میتوانید اوج توانایی های افتر افکت را بیشتر درک کنید.
آشنایی با نرم افزار ایندیزاین
ادوبی ایندیزاین نرم افزار دسکتاپ مخصوص کارهای نشر است که توسط شرکت ادوبی به عنوان بخشی از مجموعهی ابر خلاق تولید شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. از آموزش ایندیزاین میتوان برای ساختن پوستر، تبلیغات، بروشور، مجله،روزنامه و کتاب استفاده کرد. اولین ورژن این نرم افزار در سال ۱۹۹۹ روانهی بازار شد و پس از آن به طور مرتب به روز رسانی میشود و پر کاربردترین نرم افزار عرصه نشر تبلیغات و امور بصری میباشد.
چه کسانی میتوانند از ایندیزاین استفاده کنند؟
طراحان گرافیک استفاده کننده های اصلی هستند که بروشور ها، پوستر ها و محصولات رسانهای پرینت شده را به وسیلهی این نرم افزار میسازند و مورد ادیت قرار میدهند. اما از آنجایی که اساس آموزش ایندیزاین به راحتی آموخته میشود و از لحاظ مالی نیز محدودیت زیادی را برای مصرف کنندگان اعمال نمیکند، بسیاری از صنایع و شرکت ها و حتی کاربران خانگی شروع به استفاده از امکانات این نرم افزار نموده اند. برای مثال بسیاری از کارکنان دپارتمانهای بازاریابی برای ادیت کردن بروشورها و دیگر ابزار بازاریابی خود که توسط شرکتهای طراحی تولید شده اند، به آموزش ایندیزاین رو آورده اند. این مسئله باعث میشود هزینههای آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند زیرا دیگر لزومی ندارد برای ایجاد تغییرات کوچک به تیمهای طراحی ای شرکت ها به صورت ساعتی پول پرداخت نمایند.
همچنین بسیاری از شرکت ها میتوانند با تهیه کردن مجموعهی ابر خلاق که نرم افزار ایندیزاین یکی از تولیدات اختصاصی آن میباشد، نرم افزار های متفاوت و کاربردی ای را همیشه در دسترس خود داشته باشند و تصاویر و پوسترهای لازم برای استفاده در کمپین های تبلیغاتی رسانه های اجتماعی و بازاریابی به وسیلهی پست الکترونیک را در کنار هر گونه بازاریابی مادی و کاغذی نظیر بروشور پیش ببرند. تصاویر و طراحی ها معمولا داخل ایندیزاین انجام نمیشوند بلکه تنها لایه هایی مناسب که درون نرم افزار تعبیه شده اند بر روی آن ها اعمال میشود. نتیجهی این مسئله در آموزش ایندیزاین این خواهد بود که تقریبا هر تصویری این قابلیت را دارد که در صورت نیاز تبدیل به مادهی خام مورد استفادهی شما برای کار با این نرم افزار و خلق محصول مورد نظرتان بشود.
چرا ایندیزاین؟
این روزها تصاویر تبلیغاتی نقش غیر قابل جایگزینی را در عرصه فعالیتهای اداری و بازاری ایفا میکنند. ولی مسئله فقط تبلیغات نیست بلکه استفاده به جا و زیبا از تصاویر در هر جایی است که وجود آنها ضروری مینماید. آموزش ایندیزاین این امکان را به شما میدهد که با امکاناتی که در اختیار شما قرار داده است، بهترین جلوهی بصری را برای بروشورها، پوسترها و ... ایجاد کنید. رابط کاربری آسان در کنار کاربردها و قابلیت های فراوان، استفاده از آن را بیش از هر زمان دیگری اجتناب ناپذیر و لذت بخش کرده است.
پس از صرف مدت زمانی برای طراحی با این نرم افزار و آشنا شدن با قابلیت های آن میتوانید سطح کار خود را به تدریج بالا برده و از گزینههای خلاقانه تری نظیر لینکهای اینترنتی، پستهای الکترونیک و حتی ویدئو های درونی در بروشورهای خود استفاده نمایید.
ایندیزاین راحت ترین راه ساختن صفحات حرفهای که میتوانند در رسانه های دیجیتال یا کاغذی توزیع شوند را به مصرف کنندگان عرضه میکند. این نرم افزار به صورت اختصاصی برای اسناد و آثار کاغذی با صفحات متعدد، لایه های بصری حاوی متن و تصویر و همچنین تولیداتی که مقدار زیادی متن در آنها استفاده شده است به کار میرود. برای آموزش ایندیزاین نیز مانند هر نرم افزار دیگری، راه های متفاوتی پیش روی شماست، از آموزش آنلاین به صورت ویدئویی گرفته تا استفاده از مدرس خصوصی و یا استفاده از کتابهای جامع موجود در بازار. در ر صورت آموزش ایندیزاین شما را به اندازه آموزش فتوشاپ به دردسر نخواهد انداخت.
این نرم افزار بدون تفاوت مهمی بر روی هر دو سیستم عامل مک و ویندوز قابل استفاده است و تفاوتها معمولا محدود به کلیدهای میانبر و رونوشتهای زبانی خواهد بود. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد فرمت فایلهایی که میتوانند توسط ایندیزاین ایمپورت شوند بسیار متنوع است و تقریبا هر چیزی که بتواند به درد شما بخورد ، اعم از انواع تصویر و متن، میتواند داخل نرم افزار مورد استفاده قرار بگیرد.
ایندیزاین چگونه کار میکند؟
- تمام تکنیک های دقیق و آسان ارائه را در اختیار شما می گذارد
- نصب و کار به آن به راحتی هرچه تمام تر صورت میگیرد
- میانبرهای متنوع و کاربردی بسیاری برای دسترسی سریع به فایلها در داخل نرم افزار طراحی شده اند
- امکان طراحی ارائه های متقابل را فراهم می کند
- گزینه های اختصاصی برای طراحی عنوان های زیبا را دارا میباشد
- دارای قابلیت تنظیم خودکار ویژگی های مختلف متن و تصویر می باشد
- امکانات کامل برای انتخاب و ایجاد بهترین شیوهی نوشتار را فراهم کرده است
جمع بندی
همانطور که در مقاله فوق مطالعه کردید، قطعا با قابلیت ها، کاربردها و حوزه عملکرد انواع نرم افزارهای گرافیکی که یک طراح برای خلق آثار هنری خود نیاز دارد آشنا شدید. شما با یادگیری این نرم افزار و افزایش مهارت خود، میتوانید به راحتی وارد بازار کار مرتبط با چاپ و تبلیغات شوید و البته درآمد خوبی را هم کسب کنید. ما در سایت نویدک هر کدام از پنج نرم افزار معرفی شده فوق را به صورت کامل از مبتدی تا حرفه ای به صورت رایگان آموزش داده ایم با این حال فراموش نکنید آن چیزی که یک طراح را به خوبی مطرح می کند علاوه بر کسب مهارت و تخصص، ایده پردازی خلاقانه و نوآوری میباشد.