تبدیل اعداد فارسی و انگلیسی

برای تبدیل اعداد کافیست عدد انگلیسی یا فارسی وارد کنید و تبدیل آن را کپی کنید


تبدیل آنلاین اعداد فارسی به انگلیسی و اعداد انگلیسی به فارسی

تا به حال فکر کرده­اید که عدد چیست؟ عدد برای اکثریت افراد چیزی است که همیشه وجود داشته است و بسیاری از مردم همزمان با یادگیری زبان مادری خود اعداد را نیز می­آموزند. اگر توجه کنید اعداد در تمام جنبه های زندگی ما حضور دارند و هر روز استفاده های بسیار زیادی از آنها میکنیم. اما این اعداد از کجا آمده اند؟ نخستین کسانی که از اعداد استفاده کردند چه کسانی بودند؟ برای پاسخ این سوال و سوالات دیگر با نویدک همراه باشید.

 

اساسا عدد چیست؟

عدد یکی از اصلی ترین پایه های ریاضی است. این مفهوم بر خلاف ظاهر ساده­اش بسیار پیچیده است و از دیر باز موضوع بحث، کاوش و تفکر مردم عادی و سپس دانشمندان بود. در ابتدا از عدد برای شمردن و اندازه گرفتن استفاده میشد اما به مرور ریاضیدانان و دانشمندان ماهیت آن را پیشتر برده و مفاهیم عدد صفر، اعداد منفی، عدد مختلط و عدد موهومی را به وجود آوردند.

 

تاریخچه اعداد

در ابتدا ، شناخت مردم از عدد بسیار اندک بود. به طوری که عدد ها را نهایتا تا ۲ میتوانستند شمارش کنند و هیچ درکی از اعداد منفی و همینطور صفر نداشتند. اولین عدد هایی که انسانها در جایی نوشته اند اعداد صحیح و مثبت مانند یک و دو بوده اند.  پیش از اینکه عدد صفر توسط دانشمندان ابداع شود ریاضیات پیشرفت زیادی نداشت تا اینکه ریاضیدانان مسلمان در قرن 7 میلادی برای نخستین بار عدد صفر را معرفی کردند و به آن مفهوم بخشیدند.

حتی در همان زمان نیز همچنان بر این باور بودند که اعداد متناهی هستند و برای اعداد، حدی قائل بودند. به طور مثال ، در اقصی نقاط جهان حد شمارش عدد ۶ بود. به این ترتیب که تا ۶ بیشتر نمیشمردند و 7 را « مقدار خیلی زیاد » در نظر میگرفتند. مفاهیم افسانه­ای 7 شهر، 7 آسمان ، 7 سرزمین، 7 دریا و غیره نیز دلالت به همین امر دارد.

در برخی دیگر از نقاط دنیا دو تا شش تا میشمردند و بعد از آن را به دلیل ناشناخته بودن عدد نحس میخواندند. در این زمان به 12 دوجین میگفتند. به همین دلیل عدد 13 به نحسی مشهور شد به قدری در افکار عمومی معروف شد که حتی در روایاتی مانند شام آخر عیسی نیز آورده اند که نفر سیزدهم عیسی مسیح را لو داد.

در عصر های بعدی هزار جایگزین بسیار شد همانطور که هزار پا را با این نام میخوانند ولی در حقیقت همانطور که حتما حدس میزنید این جانور دارای هزار پا نیست!

جالب است بدانید که بعضی از اعداد هم نماد شمارش  بوده ‌اند. مانند عدد پنج؛ از آنجایی که دست تمام آدمها پنج انگشت دارد و ار ابتدا وسایل را به کمک انگشت های دست و پا شمارش میکردند؛ در فارسی کلمه­ی پنج از پنجه گرفته شده‌است. همینطور  در فارسی، کلمه سی با کلمه سه، چهل با چهار، پنجاه با پنج و غیره از یک ریشه هستند. اما کلمه بیست، هیچ ارتباطی با کلمه دو ندارد. این نشان دهنده­ی این مطلب است که پیشینیان خود عدد بیست را به عنوان مجموع تعداد انگشتان دست و پا میشناختند. بعد از گذشت سالها و بوجود آمدن تمدن به آرامی تعداد اعدادی که مردم میشناختند افزایش یافت و حتی اقلیدس در قرن سوم قبل از میلاد مسیح موفق شد که ثابت کند اعداد بی نهایت هستند. 

 

اعداد به شکل امروزی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید اعداد همیشه اینگونه نوشته نمیشدند، بلکه شیوه­ای که امروزه در جهان اعداد را مینویسند به عدد نویسی فارسی-هندی یا دستگاه اعداد فارسی-هندی مشهور است و آن را ریاضی دان، منجم و دانشمند بزرگ ایرانی خوارزمی بنا نهاده است.

دستگاه عدد نویسی فارسی-هندی پر کاربرد ترین دستگاه شمارش عدد در دنیا است که بر پایه ده دهی و ارزش مکانی نسبت به ده ساخته شده است و اروپایی ها نیز نوع نگارش اعداد خود را از دانشمندان فارسی و مسلمان آموخته اند. در حقیقت هر دو نوع عدد هایی که امروزه به نام های عدد نویسی فارسی و عدد نویسی لاتین میشناسیم را مسلمانان ساختند و به مرور اروپایی ها از یک نوع آن و خود مسلمین از نوع دیگر آن استفاده کردند.

با اینکه در مسلمانان در قرن 8 میلادی شیوه عدد نویسی جدید و فوق­العاده کاربردی خود را ابداع کرد، تا قرن 12 طول کشید تا به اروپاییان برسد. در قرن 12 میلادی فیبوناچی پس از کسب دانش در زمینه­ی ریاضیات و نجوم از دانشمندان برجسته مسلمان، به اروپا برگشت و کتابی بر اساس ریاضیات مسلمین تالیف کرد و اروپاییان را با ریاضیات پیشرفته­ی مسلمانان آشنا کرد.

با این حال تا قرن 16 میلادی کلیسا اجازه­ی استفاده از این دستگاه عدد نویسی را نمیداد و همچنان بر استفاده از دستگاه عدد نویسی رومی تاکید و اصرار می­ورزید. دستگاه عدد نویسی رومی دستگاهی قدیمی بود که ایرادات بسیار زیادی داشت، عدد صفر را نداشت و نوشتن اعداد بزرگ با آن بسیار مشکل است. همچنین عملیات های ضرب و تقسیم با آن ممکن نیست. در آخر دستگاه عدد نویسی فارسی-هندی مورد پذیرش واتیکان و مقامات مذهبی قرار گرفت و تازه از آن زمان ریاضیات در اروپا شروع به رشد کرد.

این در حالی بود که دانشمندان مسلمان در قرن نه میلادی اعداد گنگ را نیز معرفی کردند و حتی در قرن پانزدهم غیاث­الدین جمشید کاشانی منجم و ریاضی دان بزرگ ایرانی علامت اعشاری را نیز به ابداع کرد.

 

چرا ابزار آنلاین تبدیل اعداد فارسی و انگلیسی  نویدک بهترین گزینه برای استفاده است؟

در برخی از اپلیکیشن ها و سایت­ها، برای وارد کردن اعداد و مرز عبور ها الزاما باید از اعداد فارسی یا اعداد انگلیسی استفاده کرد و در اکثر مواقع تغییر زبان کیبورد باعث تغییر اعداد ورودی این نوع سایت ها نمیشود، در نتیجه به ابزاری احتیاج است که به راحتی و با سرعت بالا بتواند اعداد فارسی و انگلیسی و برعکس را به یکدیگر تبدیل کند. ابزار انلاین تبدیل اعداد نویدک راحت ترین و کاربردی ترین ابزار برای انجام این کار است.

 

روش کار با ابزار آنلاین تبدیل عدد فارسی و انگلیسی نویدک

همانطور که گفته شد  شما میتوانید با کمک این ابزار هم اعداد فارسی را به انگلیسی تبدیل کنید و اعداد انگلیسی را به فراسی برگردانید. برای استفاده از ابزار آنلاین تبدیل عدد فارسی به انگلیسی نویدک کافی است تا در پنجره سمت راستی عدد مورد نظر را به فارسی وارد کنید و خواهید دید که ابزار به صورت لحظه­ای در پنجره مقابل به شما عدد انگلیسی را تحویل میدهد. برای تبدیل عدد انگلیسی به فارسی نیز میتوانید  عدد مورد نظر خود را پنجره سمت چپ وارد کرده و در همان لحظه عدد فارسی را در پنجره سمت راست مشاهده نمایید.

 

پیشنهادات و نظرات ارزشمند خود را نسبت به این ابزار از طریق ثبت دیدگاه برای ما ارسال کنید.

به اشتراک بگذارید

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران

  • بی کس
    1402/10/06 00:44
    باور مکن دروی
    پاسخ دادن
  • علی
    1402/03/11 14:00
    سلام اگه میشه فایل html css و Javascript رو مال این ابزار بزارید (فقط ابزار و اسم سایت نه چیز دیگه)
    پاسخ دادن
    • محمد
      1402/05/16 09:28
      راست میگه
      پاسخ دادن